Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-11-08 17:15:02 +0200 Έρευνα: Πιο δύσκολη από την 8ωρη εργασία, η δουλειά του γονέα στο σπίτι.

Έρευνα: Πιο δύσκολη από την 8ωρη εργασία, η δουλειά του γονέα στο σπίτι.

Έρευνα: Πιο δύσκολη από την 8ωρη εργασία, η δουλειά του γονέα στο σπίτι. 470 900
Οι 1,500 βρετανοί γονείς ερωτήθηκαν για το τι είναι το πιο δύσκολο, να δουλεύουν 8ωρο ή να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά.

Εδώ και πολλά χρόνια, υπήρχαν υποψίες για το πόσο δύσκολο είναι να μένει κανείς στο σπίτι και να μεγαλώνει παιδιά. Όμως αυτή τη φορά έχουμε δεδομένα από έρευνα. Πλέον έχουμε αποδείξεις. 

 

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία βρεφικών προϊόντων Aveeno, όχι μόνο επισφραγίζονται οι φήμες που υπήρχαν, αλλά τις ενίσχυσε και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα φαίνεται πως οι γονείς θεωρούν πως το να μεγαλώνεις παιδιά στο σπίτι είναι δυσκολότερο ακόμα και από το να δουλεύεις κανονικό 8ωρο. Οι 1,500 βρετανοί γονείς ερωτήθηκαν για το τι είναι το πιο δύσκολο, να δουλεύουν 8ωρο ή να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά. Το 31% των ερωτηθέντων απάντησε, ότι το να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο. 

 

Η Rebecca Bennett, υπεύθυνη της εταιρείας Aveeno δήλωσε: “Το να γίνεσαι γονιός είναι μια απίστευτη εμπειρία. Ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα φέρει ομορφιά και αγάπη στη ζωή των γονιών, αλλά και έντονο άγχος, φόβους και ανησυχίες. Με την έρευνά μας αυτή θέλαμε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τα όσα βιώνουν οι νέοι γονείς, ειδικά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους. Θέλαμε να μάθουμε τι εύχονται να ήξεραν, για να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο”.

 

Tο 55% και των δύο γονιών αναφέρει ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί ήταν πολύ δύσκολη δουλειά, ακόμα και όταν υπήρχε στο περιβάλλον τους ένα υποστηρικτικό πλαίσιο. Μόνο το 25% δήλωσε ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί ήταν εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με την Rebecca Bennett, το να είσαι διαρκώς υπό από πίεση για το “σωστό” είναι μια διαδικασία απίστευτα αγχωτική και ψυχοφθόρα για τους γονείς.

 

Τώρα που ξέρουμε πόσο πολύ δύσκολη είναι η δουλειά του γονέα, μήπως να αρχίσουμε να είμαστε πιο συμπονετικοί προς τους γονείς και να μην τους κρίνουμε τόσο σκληρά; 

 

source: mommycool.com.cy 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας