Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-01 10:51:37 +0300 Τα οφέλη από τη συμμετοχή του μπαμπά στην ανατροφή του παιδιού είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι σπουδαίο να είσαι μπαμπάς

Είναι σπουδαίο να είσαι μπαμπάς

Είναι σπουδαίο να είσαι μπαμπάς 470 900
Τι αισθάνεται, τι καταλαβαίνει και τι αποκομίζει το παιδί από τη στενή επαφή του με τον μπαμπά, καθώς μεγαλώνει; Η συμβολή του μπαμπά στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού επηρεάζει την αυτοπεποίθηση, την κοινωνικότητα και τον συναισθηματικό τ...

Από νεογέννητο ως 3 ετών
- Η περιποίηση και η φροντίδα που λαμβάνει το μωρό από τον μπαμπά, το τάισμα, το μπανάκι, αλλά και το παιχνίδι που θα κάνουν, έχουν πολύ θετική επίδραση στο βρέφος το οποίο αρχίζει και αντιλαμβάνεται το ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή του και κάποιος άλλος εκτός από την μαμά. Αυτό του δίνει σιγουριά και βάζει τις βάσεις για την αυριανή αυτοπεποίθηση του παιδιού.
- Η επαφή του βρέφους με τον πατέρα τροφοδοτεί το πρώτο με στοιχεία που, μέσω της διαδικασίας της μίμησης, θα λάβει, θα επεξεργαστεί, θα εμπεδώσει και θα επαναλάβει.
- Το βρέφος καλλιεργεί τα συναισθήματά του και ωριμάζει συναισθηματικά μέσα από την επαφή με τον μπαμπά. Η διαφορετική επαφή που θα έχει με τον πατέρα, σε σχέση με την μητέρα, θα το τροφοδοτήσει με διαφορετικά ψυχικά ερεθίσματα, συντελώντας στην ωρίμανσή του.
- Η συνεργασία των δυο γονέων για την φροντίδα και το μεγάλωμα του μωρού είναι κάτι που το παιδί μπορεί να μην αντιλαμβάνεται σε πρώτο επίπεδο, όμως το μήνυμα της καλής σχέσης, της σχέσης υποστήριξης, κατανόησης και αγάπης που συνδέει τους δυο γονείς, σίγουρα γίνεται αντιληπτό από το βρέφος, προσφέροντάς του μόνο οφέλη.
- Το μωρό αναπτύσσει μεγαλώνοντας έναν κώδικα επικοινωνίας με τη μαμά του η οποία καταλαβαίνει τις λεξούλες που λέει και ικανοποιεί άμεσα τις επιθυμίες του. Η επαφή του μωρού με τον πατέρα που δεν είναι το ίδιο εξοικειωμένος με τη «γλώσσα» του, αναγκάζει το μωρό να εξελιχθεί και να βρει τρόπους επικοινωνίας προκειμένου να γίνει κατανοητό. Γι αυτό οι ειδικοί συνιστούν οι μαμάδες να αφήνουν τα μωρά μόνα με τον μπαμπά τους.

Νηπιακή ηλικία 3-6
- Το παιδί αυτής της ηλικίας έχει πια καταλάβει καλά ότι εκτός από την μαμά, υπάρχει και ο μπαμπάς στην καθημερινότητά του. Η επαφή των δυο γίνεται πιο ουσιαστική και πιο άμεση, άρα και τα οφέλη πιο αισθητά, πιο σημαντικά.
- Το παιδί αρχίζει και διαμορφώνει τη σεξουαλική του ταυτότητα, άρα η επαφή με τον πατέρα θα το βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του και το φύλο του (μέσω της ταύτισης, αν είναι αγόρι, με την κατανόηση της διαφορετικότητας, αν είναι κορίτσι).
- Ο πατέρας θα ασχοληθεί με το παιχνίδι, την κίνηση, την άσκηση του παιδιού βοηθώντας το να κατακτήσει και να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας