Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-17 17:47:19 +0200 Πολλοί γονείς εμφανίζουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ετών από τη γέννηση των παιδιών τους, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές. Nέοι γονείς και κατάθλιψη

Nέοι γονείς και κατάθλιψη

Nέοι γονείς και κατάθλιψη 470 900
Πολλοί γονείς εμφανίζουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ετών από τη γέννηση των παιδιών τους, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.

Ερευνητές από την Βρετανία μελέτησαν στοιχεία 86.957 οικογενειών που εξετάστηκαν σε νοσοκομεία μεταξύ του 1993 και 2007, για να εντοπιστούν γονείς με κατάθλιψη. Ανακάλυψαν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των μητέρων και περίπου το ένα πέμπτο των μπαμπάδων εμφάνισε ένα τουλάχιστον καταθλιπτικό επεισόδιο μεταξύ της γέννησης του παιδιού τους και των δωδέκατων γενεθλίων του. 
Η Shreya Dave, από το Medical Research Council στο Λονδίνο, σημειώνει ότι τα υψηλά ποσοστά κατάθλιψης στην περίοδο μετά τη γέννηση ενός παιδιού δεν προκαλούν έκπληξη. Η κατάθλιψη αυτή είναι λόγω του πιθανού στρες που συνδέεται με τη γέννηση του μωρού. Λίγες ώρες ύπνου, μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλαγή ευθυνών κτλ. 
Οι ερευνητές ωστόσο συνδέουν την εμφάνιση κατάθλιψης με την κοινωνική και οικονομική υστέρηση. Εππλέον, οι νεότεροι γονείς μπορεί ενδεχομένως να είναι λιγότερο προετοιμασμένοι να γίνουν γονείς σε περίπτωση μη προσχεδιασμένης εγκυμοσύνης και μπορεί να είναι λιγότερο ικανοί να αντιμετωπίσουν το στρες σε σχέση με παλαιότερους γονείς, σημειώνουν η Dave και οι συνεργάτες της. 

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας