Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-30 16:47:02 +0200 Πολλές φορές, για κάποιο λόγο, η ανατροφή του παιδιού περνάει αποκλειστικά στη μία πλευρά. Η στιγμή που θα πρέπει αυτό να αλλάξει είναι η στιγμή της σωστής επικοινωνίας. Πώς μπορώ να πείσω τον σύντροφό μου να είναι πιο ενεργός γονιός;

Πώς μπορώ να πείσω τον σύντροφό μου να είναι πιο ενεργός γονιός;

Πώς μπορώ να πείσω τον σύντροφό μου να είναι πιο ενεργός γονιός; 470 900
Πολλές φορές, για κάποιο λόγο, η ανατροφή του παιδιού περνάει αποκλειστικά στη μία πλευρά. Η στιγμή που θα πρέπει αυτό να αλλάξει είναι η στιγμή της σωστής επικοινωνίας.

Νιώθετε ότι ανατροφή του παιδιού σας ότι είστε σε κάτι σαν one woman show; Ακόμα χειρότερα, νιώθετε single mom με σύντροφο; 

Επειδή η επικοινωνία είναι η μόνη λύση πριν την προσωπική σας έκρηξη ή τη ρήξη όταν το φορτίο θα σας εξαντλήσει, δείτε μερικούς τρόπους για να περάσετε το μήνυμα σας σωστά. 

Μπείτε στη συζήτηση με καθαρό μυαλό. Ο ειδικός σε θέματα σχέσεων Andrew G. Marshall συμβουλεύει στο smart parenting τους γονείς να μιλήσουν όταν είναι και οι δύο σε ήρεμη κατάσταση. «Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε θυμωμένοι, κουρασμένοι ή πεινασμένοι πριν αρχίσετε να μιλάτε» συμβουλεύει και συνεχίζει «Όταν είμαστε ενεργοποιημένοι, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τόσο καθαρά και δεν θα μπορούμε να σκεφτόμαστε αντικειμενικά».

 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε ασαφή σχόλια σχετικά με το πώς ο σύντροφός σας δεν κάνει αρκετά, καθώς αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει απλώς σε καβγάδες. Φροντίστε επίσης να είστε ευγενικοί και προσεκτικοί ο ένας με τον άλλον. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να προσέχετε τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Η ειδικός ευεξίας Sophie Jaffe προτείνει στο smart parenting να εκφράσετε τα αιτήματά σας με τη μορφή «εγώ»: Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: «Μου αρέσει ο τρόπος που περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Θα ήθελα να το κάνεις περισσότερο, ώστε να έχω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ».

 

Δείξτε του εμπιστοσύνη. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να μην έχετε πάντα την ίδια προσέγγιση στη γονεϊκότητα. Μάθετε να αποδέχεστε ότι και οι δύο κάνετε τα πράγματα διαφορετικά και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Δώστε του χρόνο και μην είστε διαρκώς σκληρή μαζί του.

 

Πηγή: smartparenting.com.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας