Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 11:20:16 +0300 Η απόφαση αν θα τελειώσει μία σχέση ή όχι, είναι ευθύνη δύο ενήλικων ατόμων. Το αδιέξοδο ή μη, είναι ζήτημα μεταξύ του ζευγαριού. Διαζύγιο ή υπομονή;

Διαζύγιο ή υπομονή;

Διαζύγιο ή υπομονή; 470 900
Άρθρο από Μαρία Ροδίτη
Η απόφαση αν θα τελειώσει μία σχέση ή όχι, είναι ευθύνη δύο ενήλικων ατόμων. Το αδιέξοδο ή μη, είναι ζήτημα  μεταξύ του ζευγαριού.
Αν οι γονείς πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μία καλή και ειλικρινά συναισθηματική σχέση ανάμεσα τους, τότε είναι θεμιτό να προσπαθήσουν για το γάμο τους.

Αν θα έχουν μία παγωμένη και τυπική συνύπαρξη χάριν των παιδιών τους, δίχως τα συστατικά που περιέχει μία ουσιαστική σχέση, τότε υποπίπτουν σε παγίδα.

Ποτέ δεν πρέπει να υπάρχει η ενδιάμεση σκέψη «τι θα ήταν καλύτερο για χάρη των παιδιών».

Οι γονείς χρειάζεται να είναι ευτυχισμένοι και να έχουν μία ισορροπημένη ζωή. Να είναι ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό τους και τον σύντροφο τους, όσο και με τα ίδια τους τα παιδιά. Τότε θα είναι καλό παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά τους.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται όλες τις συναισθηματικές αλλαγές στο περιβάλλον τους, ακόμα και αυτές που δεν ειπώθηκαν με λόγια. Καταλαβαίνουν περισσότερα από τους ενήλικες, οπότε μην προσπαθήσετε να κρυφτείτε από τα παιδιά. Έχουν υπερευαίσθητες κεραίες, κυρίως τα όσα αφορούν στους γονείς τους. Άλλωστε οι γονείς είναι οι πολυτιμότεροι άνθρωποι για αυτά. Αν είστε εσείς ήρεμοι, θα είναι και τα παιδιά. Αν δεν είστε, δεν θα είναι ούτε αυτά.

Η ξεγνοιασιά και τα ανέμελα χρόνια είναι ανεκτίμητα για τα παιδιά. Ποτέ μην μετατοπίζεις τα βάρη ενήλικων ευθυνών σε αυτά. Δεν έχουν ούτε την λογική, αλλά ούτε την ωριμότητα για να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις μόνα τους.

Προστατέψτε την αθωότητα τους στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Προσφέρετε τους ό, τι καλύτερο από τον ψυχικό σας κόσμο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας