Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-05 15:08:12 +0200 Ουσιαστικοί τρόποι για να γίνει χρήσιμος ο μπαμπάς μετά τον τοκετό. Πώς μπορεί ένας σύντροφος να βοηθήσει τη μητέρα μετά τον τοκετό

Πώς μπορεί ένας σύντροφος να βοηθήσει τη μητέρα μετά τον τοκετό

Πώς μπορεί ένας σύντροφος να βοηθήσει τη μητέρα μετά τον τοκετό 470 900
Ουσιαστικοί τρόποι για να γίνει χρήσιμος ο μπαμπάς μετά τον τοκετό.

Σε viral βίντεο στο Tik Tok, η μαμά Μelissa καταγράφει μια λίστα διάφορων εργασιών και ευθυνών που οι σύντροφοι μπορούν να αναλάβουν ενώ η μαμά ασχολείται με τη ζωή του νεογέννητου, σημειώνοντας ότι η λίστα της αποτελεί το "απόλυτο ελάχιστο" όσον αφορά έναν υποστηρικτικό σύντροφο.

Η λίστα είναι η εξής:

Έχει πάντα πολλά μπουκάλια νερού γεμάτα πάγο για εκείνη. "Όπως, μην αφήσετε καν να φτάσει στο σημείο όπου πρέπει να το ζητήσει", σημειώνει η Melissa. "Απλά έχετε αυτό έτοιμο."

Να φέρνει χωρίς να του το ζητήσει κανείς τις κατάλληλες προμήθειες για την φροντίδα του μωρού όπως πάνες, εσώρουχα, αντισηπτικά, κλπ, ώστε να μη χρειάζεται καν να το σκεφτεί πρώτα η μητέρα.

Ξυπνήστε τη νύχτα για ψυχολογική υποστήριξη. Μπορεί το ξύπνημα τη νύχτα, να είναι «Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να θηλάσω το μωρό αν θηλάζει». Μπορείτε όμως ν ξυπνήστε τη νύχτα για ψυχολογική υποστήριξη! Μπορεί να αισθάνεται μοναξιά να είναι ξύπνια τη νύχτα με το μωρό και η παρουσία σας να είναι σημαντική.

Πείτε της ότι είναι καλή μαμά, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα! Ακόμα πολύ-πολύ σημαντικό είναι να ακούει συχνά ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αναλαμβάνετε οικιακές δουλειές, όπως ο καθαρισμός του σπιτιού. Αυτό είναι αυτονόητο. Αν αυτές οι δουλειές έχουν ολοκληρωθεί, τότε η μαμά θα έχει ένα λιγότερο πράγμα για να ανησυχεί, ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί. Ακόμα, μπορείτε να αλλάζετε πάνες, να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το μωρό ώστε να μπορεί να κάνει ντους και να κοιμηθεί.

Εάν έχετε κι άλλα παιδιά, τότε φροντίστε και διαχειριστείτε εσείς τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει, επειδή αναλαμβάνετε αυτή την ευθύνη να μην ακούτε να καλύπτετε τις υπόλοιπες ανάγκες τις μαμάς.

Νομίζουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας