Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-05-13 09:59:08 +0300 Στιγμές που θα μας γεμίσουν έκπληξη κατά τη διάρκεια της μητρότητας. 'Ολα αυτά που ποτέ δε φανταζόσουν ότι θα ζήσεις ως μητέρα

'Ολα αυτά που ποτέ δε φανταζόσουν ότι θα ζήσεις ως μητέρα

'Ολα αυτά που ποτέ δε φανταζόσουν ότι θα ζήσεις ως μητέρα 470 900
Στιγμές που θα μας γεμίσουν έκπληξη κατά τη διάρκεια της μητρότητας.
Ένα μωρό στη ζωή ενός ζευγαριού είναι από τα λίγα πράγματα που έχουν κανόνες ή μπορούν να διδαχθούν. Κάθε μέρα με ένα μωρό στη ζωή σου θα είναι και διαφορετική. Κάθε μέρα θα μαθαίνεις και κάτι δίπλα του. Ίσως πάλι, μια  μητέρα μαθαίνει περισσότερα πράγματα απ’ ότι θα διδάξει στο παιδί της.

Και επειδή κανείς δεν μπορεί να μας πει τι μας περιμένει δίπλα σε ένα μωρό, ρωτήσαμε μαμάδες και κρατήσαμε τις συμβουλές τους για του πρώτους μήνες της μητρότητας.

«Ο πρώτος μήνας είναι δύσκολος!» Για κάθε μαμά ο πρώτος μήνας με το μωρό είναι μια νέα εμπειρία που σίγουρα θα είναι λίγο δύσκολη. Κάθε μητέρα βιώνει τις πρώτες ώρες με το μωρό της με το δικό της τρόπο. Ο κοινός παρανομαστής είναι πως … ναι, οι πρώτες μέρες είναι λίγο δύσκολες! Αλλά τι σημασία έχει όταν κρατάς στην αγκαλιά σου το αγγελούδι σου;

«Δεν φανταζόμουνα πόση ώρα μπορώ να κοιτάω το μικρό μου στα μάτια». Όσο μικρό ή μεγάλο είναι το μωρό μας, δεν θα πάψουμε ποτέ να το κοιτάμε και να το χαζεύουμε. Το βλέμμα μας δεν θα ξεκολλάει από πάνω του είτε όταν τρώει, είτε όταν το κάνουμε μπάνιο, ακόμη και όταν κοιμάται! Αυτός ο χρόνος που το κοιτάμε, έχει μια μαγική ικανότητα, περνά τόσο γρήγορα που ούτε και οι ίδιες συνειδητοποιούμε πόση ώρα πέρασε!

«Κάθε φορά που δείχνω το μωρό μου στους φίλους που δεν το έχουν δει, είναι σαν την πρώτη φορά που το είδα». Ο ενθουσιασμός που έχουμε κάθε φορά που δείχνουμε το μωρό  μας δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Σαν τον καλύτερο ζωγράφο της εποχής που εκθέτει το αγαπημένο του έργο. Από την άλλη δε, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν και το χαμόγελο επιτυχίας που κάθε φορά, σχηματίζεται στο πρόσωπό μας!

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα πλυντήρια θα έβαζα καθημερινά τώρα που έγινα μητέρα». Μπορεί να ακούγεται αστείο, είναι όμως η πραγματικότητα. Η ζωή μιας μητέρας μοιράζεται μεταξύ μωρού, οικογένειας και … πλυντηρίου! Ας μην ξεχνάμε πως το μωρό έχει τη δική του μπουγάδα, ο μπαμπάς και η μαμά το ίδιο, οπότε με ένα πρόχειρο υπολογισμό μπουγάδα επί τρία!

«Δεν πίστευα στην αρχή, πως ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι κοιμάται τόσο πολύ αλλά ξυπνάει και ανά τακτά χρονικά διαστήματα». Ο ύπνος του νεογέννητου είναι ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί όλες τις νέες μαμάδες και μπαμπάδες. Το νεογέννητο, έρχεται με το δικό του πρόγραμμα ύπνου, που δεν συμβαδίζει και πολύ με το δικό μας. Αν είμαστε τυχεροί το μωρό θα ξυπνάει αλλά δύο ώρες για να φάει, αν δεν είμαστε από τους τυχερούς το να ξανακοιμηθεί θα θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια.  Ένα γλυκό νανούρισμα, μια βόλτα στο χωλ, θα βοηθήσουν το μικρό μας να κοιμηθεί … μέχρι να ξαναξυπνήσει.

«Το πιο άχρηστο αντικείμενο μέσα στο σπίτι ήταν το ξυπνητήρι». Αν αναλογιστεί κανείς πως τα μωρά έχουν βιολογικό ρολόι και ξυπνάνε όταν πεινάνε, όταν νυστάζουν ή όταν θέλουν να ξυπνήσουν … ποιος ο λόγος να έχουμε ξπυνητήρι! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας