Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-06 13:15:15 +0200 Οι άγραφοι κανόνες Το savoir-vivre του μαιευτηρίου

Το savoir-vivre του μαιευτηρίου

Το savoir-vivre του μαιευτηρίου 470 900
Οι άγραφοι κανόνες

Μία από τις ομορφότερες στιγμές στη ζωή ενός γονιού είναι η μέρα που γεννιέται το μικρό του πλασματάκι. Είναι μια στιγμή που θέλουμε σίγουρα όλοι μας να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας συγγενείς και φίλους. Υπάρχουν όμως κάποιοι άγραφοι κανόνες όσον αφορά την επίσκεψη μας στο μαιευτήριο.

Τι θα πρέπει να κάνω πριν την επίσκεψη μου στο μαιευτήριο;

?  Ενημερώσου για τις ώρες του επισκεπτηρίου και προγραμμάτισε την επίσκεψη σου μέσα στις προβλεπόμενες ώρες.

? Σιγουρέψου ότι η υγεία σου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εάν έχεις κάποια αδιαθεσία ή κάποιο κρύωμα καλό είναι να αποφύγεις την επίσκεψη σου στο μαιευτήριο και να προτιμήσεις ένα απλό τηλεφώνημα για να συγχαρείς τους νέους γονείς.

? Πριν την επίσκεψη στο μαιευτήριο αποφάσισε το δώρο που θα πάρεις. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις κάτι χρηστικό και όχι κάτι το οποίο δεν έχει καμία ανάγκη το ζευγάρι, όπως λουλούδια και αρκουδάκια. Ακόμη και μια συσκευασία πάνες θα φανεί αρκετά χρήσιμη στους νέους γονείς κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.

? Τήρησε τους κανόνες υγιεινής. Κάνε μπάνιο, φόρεσε καθαρά ρούχα και μην ψεκάσεις πάνω σου κάποιο δυνατό άρωμα. Πριν μπεις στο δωμάτιο της λεχώνας καθάρισε τα χέρια σου με αντισηπτικό.

Τι πρέπει να αποφύγω κατά την επίσκεψη μου στο μαιευτήριο;

?Μην συνωστίζεστε στο δωμάτιο και μην παρατείνετε την επίσκεψη σας για παραπάνω από 15 λεπτά.

? Αποφύγετε τις αγκαλιές και τα φιλιά με τη νέα μαμά, και μην ζητάτε να ακουμπήσετε ή να πάρετε αγκαλιά το μωράκι.

?Μην κάθεστε στο κρεβάτι της λεχώνας, καθώς τα ρούχα σας σίγουρα κουβαλούν μικρόβια.

?Μην χρησιμοποιείτε την τουαλέτα του δωματίου. Προτιμήστε τις κοινόχρηστες τουαλέτες που υπάρχουν σίγουρα στο μαιευτήριο.

? Να είστε διακριτικοί, μην κάνετε ερωτήσεις για πράγματα που δεν σας αφορούν και αποφύγετε να μεταφέρετε δικές σας αρνητικές εμπειρίες στους νέους γονείς. Δεν γνωρίζετε τη ψυχολογία τους, οπότε πρέπει να τους μεταφέρετε την χαρά και τον ενθουσιασμό σας.

? Μην παραμείνετε στο δωμάτιο την ώρα του θηλασμού.

Η επίσκεψη στο μαιευτήριο για να δούμε το νεογέννητο μωράκι του φίλου μας ή ενός συγγενή μας είναι σίγουρα μια συγκινητική και υπέροχη εμπειρία, αλλά καλό είναι να ακολουθούμε τις παραπάνω συμβουλές για να μείνει αξέχαστη και σε εμάς αλλά και στη νέα μαμά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας