Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-13 15:03:07 +0300 Ένα αποκλειστικά Πρακτικό Σεμινάριο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ για όλα τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες . Πρακτικό Σεμινάριο

Πρακτικό Σεμινάριο

Πρακτικό Σεμινάριο 470 900
Ένα αποκλειστικά Πρακτικό Σεμινάριο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ για όλα τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες .

Το 2ημερο Πρακτικό Σεμινάριο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ & ΔΑΦ θα πραγματοποιηθεί  στην Κρήτη στις 7 και 8 Μαΐου. 

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.
 
Τα θέματα σεξουαλικότητας απασχολούν σημαντικά τις οικογένειες με παιδί στο φάσμα και προβληματίζουν αρκετά τους γονείς ως προς τον κατάλληλο χειρισμό σε κάθε συνθήκη. Αφενός παρατηρείται πως μπορεί η οικογένεια να δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό και να δίνει έμφαση σε άλλους τομείς μάθησης και εκπαίδευσης. Άλλοτε πάλι μπορεί να το φέρουν οι γονείς σαν βασικό θέμα που τους προβληματίζει, τους προκαλεί αμηχανία και ζητούν άμεσα καθοδήγηση για αυτό.
     
 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
     
Στο σεμινάριο θα αναλυθούν: θέματα σεξουαλικότητας παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ, μεθοδολογίες και τεχνικές παρέμβασης, η συμβουλευτική προσέγγιση της οικογένειας και των σημαντικών άλλων. Όταν ένα παιδί με ΔΑΦ μας δείχνει έντονα στοιχεία σεξουαλικότητας, είναι πολύ χρήσιμο να μπορούμε να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε αν όντως έχει να κάνει με την σεξουαλικότητά του ή αν υπάρχουν αισθητηριακού ή άλλου τύπου εμπλοκές.

Ένα καλό αναπτυξιακό και αισθητηριακό προφίλ είναι απαραίτητο πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση.
Ερωτηματολόγια και αξιολόγηση είναι τα εργαλεία μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης είναι πάντα εξατομικευμένο αν και μπορεί να βασίζεται σε βασικές τεχνικές παρέμβασης σε μικρότερες ηλικίες (Α.Β.Α, TEACCH κ.α.). Προϋποθέτει βασικές κοινωνικές δεξιότητες, κατανόηση της έννοιας του προσωπικού χώρου, κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, καθώς επίσης κατανόηση και εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής.
 
Με πολύ προσοχή θα αναλύσουμε μαζί κοινωνικές ιστορίες, πρακτικά ζητήματα και ουσιαστικά τρόπους διαχείρισης της σεξουαλικότητας των παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ προκειμένου να την κατανοήσουμε και να την διαχειριστούμε βοηθώντας παράλληλα ειδικούς και γονείς.
 
 Κόστος συμμετοχής:
 
Για εγγραφές έως 25/04               100€
Για εγγραφές από 26/04               120€

 
Το εκπαιδευτικό υλικό καρτών Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες διατίθεται από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ στην τιμή 150 €.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας