Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-06-04 10:12:29 +0300 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον τοκετό με καισαρική. Οι εκπλήξεις της καισαρικής

Οι εκπλήξεις της καισαρικής

Οι εκπλήξεις της καισαρικής 470 900
5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον τοκετό με καισαρική.

Ο τοκετός με καισαρική φοβίζει αρκετές γυναίκες, αν και σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκαίος. Τι πρέπει να ξέρουμε για να είμαστε προετοιμασμένες;

1. Ακινησία το πρώτο 24ωρο
Μετά τον τοκετό για κάποιες ώρες ίσως και μέρες, κινούμαστε με δυσκολία. Ιδιαίτερα την πρώτη μέρα, απαγορεύεται να σηκωθούμε από το κρεβάτι και ο καθετήρας είναι αναπόφευκτος.

2. Η τομή
Όσα χρόνια και αν περάσουν, το σημάδι της καισαρικής τομής, θα είναι πάντα εκεί να μας θυμίζει την πιο σημαντική μέρα στη ζωή μας.

3. Πόνος στο έντερο
Είναι πιθανό μετά την καισαρική να νιώθετε οξύ πόνο στο έντερο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς είναι κάτι αναμενόμενο και δυστυχώς αναπόφευκτο. 

4. Ενόχληση στη σεξουαλική επαφή
Για κάποιο διάστημα μετά τον τοκετό, η σεξουαλική επαφή συνοδεύεται με κάποιες ενοχλήσεις, λιγότερο ή περισσότερο έντονες.

5. Αιμορραγία
Όπως και στον φυσιολογικό τοκετό, έτσι και στην καισαρική για αρκετές μέρες ή εβδομάδες, έχουμε αίμα, όπως ακριβώς και στην περίοδο, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό. Μην αγχώνεστε!

6. Τρέμουλο
Για κάποιες ώρες μετά την καισαρική τομή, καθώς ο οργανισμός σταδιακά αποβάλει το φάρμακο της αναισθησίας, είναι πιθανό να νιώθουμε ρίγη και τρέμουλο.

 

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας