Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-26 11:02:29 +0200 Οι γονείς δημοσιεύουν ή στέλνουν συχνά φωτογραφίες των παιδιών τους σε φίλους και συγγενείς χωρίς να σκέφτονται πρώτα να ζητήσουν την άδεια των παιδιών τους. Eσείς ρωτάτε τα παιδιά σας πριν δημοσιεύσετε φωτογραφία τους στα social;

Eσείς ρωτάτε τα παιδιά σας πριν δημοσιεύσετε φωτογραφία τους στα social;

Eσείς ρωτάτε τα παιδιά σας πριν δημοσιεύσετε φωτογραφία τους στα social; 470 900
Οι γονείς δημοσιεύουν ή στέλνουν συχνά φωτογραφίες των παιδιών τους σε φίλους και συγγενείς χωρίς να σκέφτονται πρώτα να ζητήσουν την άδεια των παιδιών τους.

Ενώ οι γονείς προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά τους βασικούς κανόνες συναίνεσης στις κοινωνικές τους συναναστροφές, δεν φαίνεται να δίνουν τόση σημασία στη συναίνεση των παιδιών, όταν πρόκειται για τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο

 

Οι γονείς δημοσιεύουν ή στέλνουν συχνά φωτογραφίες των παιδιών τους σε φίλους και συγγενείς χωρίς να σκέφτονται πρώτα να ζητήσουν την άδεια των παιδιών τους. “Αστείες” ή ντροπιαστικές φωτογραφίες των παιδιών ή φωτογραφίες με τις οποίες τα ίδια μπορεί να μη νιώθουν άνετα να δημοσιευθούν διακοσμούν τους διαδικτυακούς τοίχους στις σελίδες των γονιών τους. 

 

Έχουμε ήδη μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο σημαντικό είναι να μη δημοσιοποιούνται φωτογραφίες μικρών παιδιών στο διαδίκτυο. Εδώ όμως πρόκειται για ένα άλλο θέμα, αυτό που αφορά τη συναίνεση. 

 

Έναν όρο που έχουμε μάθει να είναι κυρίαρχος όταν μιλάμε για την σεξουαλική επαφή ή για το ποιος αγγίζει το σώμα μας, ξαφνικά φαίνεται να μην μας απασχολεί τόσο σε θέματα όπως ποιος θα δει τις φωτογραφίες μας. 

 

Η Lisa Honold διευθύντρια του “Κέντρου για την διαδικτυακή ασφάλεια”, μοιράστηκε ένα βίντεο όπου προτρέπει τους γονείς να ζητούν την συναίνεση των παιδιών τους όσον αφορά στο τι μοιράζονται με τον διαδικτυακό κόσμο. Επίσης, τους δίνει συγκεκριμένα “κόλπα” για να καλύπτουν την ταυτότητα των παιδιών τους, αν θέλουν τόσο πολύ να μοιράζονται φωτογραφίες μαζί τους. 

 

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο παρακάτω: 

 

 

Η Lisa Honold προτείνει οι γονείς να μην μοιράζονται στοιχεία των παιδιών τους. Αν το κάνουν να ζητούν την συναίνεση τους - αν είναι σε ηλικία που μπορούν να την δώσουν - και να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους, δηλαδή πρόσωπο, όνομα, το σχολείο που πηγαίνουν. Εσείς θα ακολουθήσετε τις συμβουλές της; 

 

source: Centerofonlinesafety

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας