Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-11-30 16:15:34 +0200 Δάσκαλος από το Ναύπλιο τιμήθηκε με διεθνές βραβείο εκπαιδευτικού

Δάσκαλος από το Ναύπλιο τιμήθηκε με διεθνές βραβείο εκπαιδευτικού

Δάσκαλος από το Ναύπλιο τιμήθηκε με διεθνές βραβείο εκπαιδευτικού 470 900
Στόχος του είναι να μιλά με έναν απλό τρόπο για κοινωνικά θέματα, που νεαροί μαθητές είναι συχνά δύσκολο να κατανοήσουν.

 

Με τον τίτλο «Εκπαιδευτικός της Χρονιάς 2021» στα ελληνικά Education Leaders Awards βραβεύτηκε ο Νικόλαος Γαλάνης. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός που διδάσκει στο 2ο  Δημοτικο Σχολείο Ναυπλίου τιμήθηκε με το Global Teacher Award του οργανισμού AKS Education. Ο διάσημος πλέον θεσμός, τιμά κάθε χρόνο εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν με την προσφορά τους και την επιρροή τους στους μαθητές. Ο κ. Γαλάνη, ο οποίος είναι  Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, έχει βραβευτεί για την καινοτομία του να διδάσκει μέσω δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους μαζί με τους μαθητές του. Στόχος του είναι να μιλά με έναν απλό τρόπο για κοινωνικά θέματα, που νεαροί μαθητές είναι συχνά δύσκολο να κατανοήσουν. Κάποια από αυτά τα θέματα είναι τα τροχαία ατυχήματα, το προσφυγικό ζήτημα, ο ρόλος της γυναίκας. Φέτος το θέμα της ταινίας μικρού μήκους αφορούσε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

 

Ο ίδιος δήλωσε: «Η επιλογή στο πρόσωπό μου αποτελεί εκτίμηση του έργου μου μέχρι τώρα και κυρίως κίνητρο να συνεχίσω να προσφέρω στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακή ανασφάλεια, ισχνή υλικοτεχνική υποδομή), καταφέρνουν να καινοτομούν, να προσφέρουν και να πραγματοποιούν μικρά καθημερινά θαύματα, κινούμενοι από την αγάπη τους στο λειτούργημα που επέλεξαν και στα παιδιά.»

 

Ελπίζουμε κι άλλοι εκπαιδευτικοί να μιμηθούν την αγάπη του κ. Γαλάνη για την μάθηση.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας