Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-10-22 12:53:53 +0300 Χίος: μαθητές και δάσκαλοι υιοθέτησαν δύο γατάκια

Χίος: μαθητές και δάσκαλοι υιοθέτησαν δύο γατάκια

Χίος: μαθητές και δάσκαλοι υιοθέτησαν δύο γατάκια 470 900
Μια γλυκιά πρωτοβουλία!

Σε μία πολύ γλυκιά πρωτοβουλία προχώρησαν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς της Χίου. Το καλοκαίρι που το σχολείο ήταν κλειστό, δύο μικρά γατάκια βρέθηκαν να τριγυρίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Τον Σεπτέμβρη, που τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο, δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν αυτά τα δύο γατάκια, τους νέους τους φίλους. Χρειάστηκε όμως και να αποφασίσουν σαν σχολείο τι θα κάνουν με τα γατάκια αυτά, που πλέον ήταν μέρος της σχολικής ζωής των παιδιών. 

 

Στη συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου τέθηκε η ιδέα να υιοθετήσουν τα γατάκια και να τα φροντίζουν, με τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, με εμβόλια και με τη βοήθεια φυσικά του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου. Η ιδέα ψηφίστηκε ομόφωνα και με χρήματα που συλλέχθηκαν από όλους ( οι μαθητές συμμετείχαν με ένα ευρώ το καθένα ), καλήφθηκαν τα έξοδα για την ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή που χρειάζονταν. 

 

Σκοπός των εκπαιδευτικών ήταν να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και τη φιλοζωία για τα αδέσποτα, στους μαθητές. Αυτή η δράση ελπίζουμε να γίνει το παράδειγμα, όχι μόνο για τα υπόλοιπα σχολεία της Χίου, αλλά και για αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας. 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας