Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-06-15 16:58:10 +0300 Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτοεκτίμηση;

Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτοεκτίμηση;

Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτοεκτίμηση; 470 900
Οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας κάποιες συμβουλές, που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό τους.

 

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά αλλά και για όλους τους ανθρώπους. Είναι σχετικά εύκολο να εντοπίσει κανείς τα παιδιά που αισθάνονται πιο άνετα με τον εαυτό τους και ποια φαίνεται να δυσκολεύονται λίγο περισσότερο. Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πως θα μπορούσαν, να υποστηρίξουν λίγο περισσότερο τα παιδιά τους και να τους δώσουν εφόδια για να πιστεύουν τα ίδια στις ικανότητές τους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματα που μπορούν οι γονείς να κάνουν για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους και αυτά μπορεί να μην είναι εκείνα που απαραίτητα φανταζόμαστε. 

 

Οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας κάποιες συμβουλές, που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους. 

 

  • Βοηθήστε το παιδί σας να μάθει να κάνει πράγματα μόνο του. 
  • Δείξτε πρώτα στα παιδιά σας πως να κάνουν κάτι και βοηθήστε τα, πριν τα αφήσετε να κάνουν τη νέα δραστηριότητα μόνα τους. 
  • Συγχαρείτε τα παιδιά σας αλλά με προσοχή. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η υπερβολή ή η επιβράβευση για πράγματα που δεν έχουν καταφέρει. 
  • Πενέψτε τα παιδιά σας για την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλλουν ακόμα και όταν δεν παίρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
  • Αφήστε την σκληρή κριτική στην άκρη και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα δυνατά στοιχεία του παιδιού. 
  • Γίνεται το παράδειγμα για τα ίδια και δείξτε τους πως εσείς υποστηρίζεται τον εαυτό σας στην καθημερινότητά σας. 
  • Διδάξτε στα παιδιά σας την αξία της προσφοράς και την αλληλεγγύης. Θα νιώσουμε περήφανα και θα καταλάβουν την επιρροή που μπορούν να έχουν. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αυτοεκτίμηση στην παιδική ηλικία, μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο Masterclass στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myparenthood με θέμα “Αυτοεκτίμηση και παιδί: βάζοντας γερά θεμέλια” από την ψυχολόγο, Αγγελική Καβαλλιεράτου. 

 

Στοιχεία για την εγγραφή σας θα βρείτε ΕΔΩ. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας