Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-09 09:48:42 +0200 5 πράγματα που κάνουν οι γονείς που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά

5 πράγματα που κάνουν οι γονείς που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά

5 πράγματα που κάνουν οι γονείς που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά 470 900
Τι είναι αυτό που κάνουν τα ζευγάρια που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά, που δεν κάνουν οι υπόλοιποι γονείς;

Ο κάθε γονιός έχει τη δική του προσέγγιση στο “μεγάλωμα” των παιδιών. Όλοι όμως οι γονείς, αν τους ρωτήσεις τι θέλουν για τα παιδιά τους, θα σου πουν να είναι ευτυχισμένα. Το όνειρο κάθε γονέα είναι το παιδί του να ζήσει μία ευτυχισμένη ζωή. Πως όμως να μεγαλώσει κανείς ευτυχισμένα παιδιά; Τι είναι αυτό που κάνουν τα ζευγάρια που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά, που δεν κάνουν οι υπόλοιποι γονείς; 

 

Ψάξαμε και βρήκαμε τα 5 πράγματα που κάνουν οι γονείς, που  μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά. Δείτε παρακάτω. 

 

Αγκαλιάστε τα παιδιά σας  

 

Η τρυφερότητα τόσο η σωματική, όσο και η λεκτική είναι ευεργετική για τα παιδιά. Οι ειδικοί προτείνουν 4 αγκαλιές τη μέρα για επιβίωση, 8 για διατήρηση και 12 για την ανάπτυξη του παιδιού. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

 

Πείτε “όχι” χωρίς ενοχή  

 

Οι γονείς συχνά αποφεύγουν το “όχι” γιατί φοβούνται πως τα παιδιά τους θα στεναχωρηθούν ή θα νομίζουν πως δεν τα αγαπάνε. Το αντίθετο βέβαια είναι η αλήθεια. Η συνέπεια είναι το κλειδί στα “όχι”. Όταν τα παιδιά γνωρίζουν τα όρια και τις αντιδράσεις των γονιών τους, αισθάνονται ασφάλεια να εξερευνήσουν. 

 

Κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά 

 

Ακούστε τα παιδιά σας. Η κούραση είναι ένας παράγοντας που συχνά δυσκολεύει την αλληλεπίδραση με τα παιδιά, όμως η προσπάθεια θα σας ανταμείψει. Αυτό που συχνά συμβαίνει είναι οι γονείς να είναι τόσο κουρασμένοι που ακούν μηχανικά τα παιδιά τους. Δείτε τον κόσμο από τα μάτια του παιδιού και ελάτε λίγο πιο κοντά του. Δεν θα χάσετε.

 

Θετικές εμπειρίες στη σχέση  

 

Η ιδανική αναλογία για τη σχέση γονιού-παιδιού είναι 5 - 1. Για κάθε 5 θετικές εμπειρίες, μπορεί να υπάρχει 1 αρνητική εμπειρία. Προσπαθήστε οι θετικές εμπειρίες που έχετε με τα παιδιά σας, αλλά και με τις υπόλοιπές σας σχέσεις, να είναι σημαντικά περισσότερες από τις αρνητικές. 

 

Αποφύγετε την επιθετική συμπεριφορά

 

Η επιθετική συμπεριφορά όπως είναι οι φωνές ή τα ξεσπάσματα χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο από τους γονείς. Όμως, ακόμα αυτές οι πρακτικές φαίνεται να εφαρμόζονται κάθε τόσο στις οικογένειες. Φαίνεται πως δεν βοηθά ούτε στη συμμόρφωση πλέον των παιδιών, ούτε στη σύνδεση με τους γονείς. 

Βελτιώστε την επικοινωνία με τον εαυτό σας, το παιδί και τον σύντροφό σας!

Αν βρίσκεστε σε μία περίοδο, που δουλεύετε την επικοινωνία με το ζευγάρι σας και με το παιδί σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο Masterclass, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myparenthood.gr, όπου η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ματίνα Σωτηροπούλου, θα μιλήσει για την “Επικοινωνία του Ζευγαριού”. 

 

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το MasterClass, ΕΔΩ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας