Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-05 13:00:24 +0300 Ποια όμως ήταν κάποια λαμπρά παραδείγματα διάσημων μαμάδων που στο παρελθόν κατάφερναν να συνδυάζουν καριέρα και μητρότητα με επιτυχία; 4 Διάσημες μαμάδες της Ιστορίας

4 Διάσημες μαμάδες της Ιστορίας

4 Διάσημες μαμάδες της Ιστορίας 470 900
Ποια όμως ήταν κάποια λαμπρά παραδείγματα διάσημων μαμάδων που στο παρελθόν κατάφερναν να συνδυάζουν καριέρα και μητρότητα με επιτυχία;

Οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες αναφέρονται στη μητρότητα ως μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Η ανατροφή ενός και περισσότερων παιδιών  μπορεί να είναι μία πολύ απαιτητική δουλειά. Για τις σύγχρονες γυναίκες, η συμμετοχή του συντρόφου και οι διευκολύνσεις σχετικές με τις διαθέσιμες παροχές και τεχνολογίες είναι παρούσες τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο εύκολα. 

 

Ποια όμως ήταν κάποια λαμπρά παραδείγματα διάσημων μαμάδων που στο παρελθόν κατάφερναν να συνδυάζουν καριέρα και μητρότητα με επιτυχία; 

 

  • Η Marie Curie, μεγάλωνε τις δύο της κόρες Eve και Irene, ενώ ταυτόχρονα ερευνούσε ασταμάτητα στο εργαστήριο με τον σύντροφό της Pierre. Το πρώτο της βραβείο Nobel το έλαβε όταν η πρώτη της κόρη ήταν μόλις 7 ετών. Η ζωή της μητέρας τους σίγουρα επηρέασε τα δύο κορίτσια αφού και τα δύο ακολούθησαν το χώρο των επιστημών. Η Eve μελέτησε τις ανθρωπιστικές επιστήμες και η Irene συνέχισε το έργο της μητέρας της στις θετικές επιστήμες.

                                                                     

  • Η Rose Kennedy, φεμινίστρια και σοσιαλίστρια και μητέρα 9 παιδιών. Μεγάλωσε στην Μασαχουσέτη όπου και φοίτησε στη Λατινική Σχολή Θηλέων. Μόλις τελείωσε το σχολείο, ταξίδεψε ταξίδεψε στην Ολλανδία όπου φοίτησε στο Σχολείο της Μονής Καστέλ στο Βάαλς, και το 1906 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή του Ντόρτσεστερ. Τρία απ' τα 9 παιδιά που απέκτησε ήταν ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο Γερουσιαστής και υποψήφιος για την Προεδρία το 1968 με το Κόμμα των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Κένεντι και ο επίσης Γερουσιαστής Τεντ Κένεντι.

                                                                     

  • Η Coretta Scott King, συγγραφέας, ακτιβίστρια, μητέρα 4 παιδιών και η γυναίκα του Martin Luther King. Έπειτα από την δολοφονία του συζύγου της, έμεινε μία μόνη γυναίκα με 4 παιδιά. Η ίδια κατάφερε να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Λίγες μέρες μετά την κηδεία του άντρα της, έλαβε μέρος στην πορεία των εργατών απορριμματοφόρων στο Μέμφις και στο τέλος του ίδιου μήνα, παρευρέθη – αντί του άντρα της, όπως είχε προγραμματιστεί – σε μια εκδήλωση κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στη Ν. Υόρκη. Δημιούργησε το Ινστιτούτο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πάλεψε ώστε να οριστεί επίσημη αργία η μέρα γέννησης του συζύγου της για όλη την Αμερική.

                                                                    

  • Η Indira Gandhi μία από τις σημαντικότερες μορφές για την Ινδία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για τη πρωθυπουργό της Ινδίας για τρεις συνεχόμενες θητείες από το 1966 έως το 1977 και με τέταρτη θητεία το 1980 μέχρι τη δολοφονία της το 1984, συνολικά δεκαπέντε χρόνια. Ήταν η πρώτη και μέχρι στιγμής η μόνη γυναίκα πρωθυπουργός της Ινδίας. Μητέρα δύο γιων, του Rajiv και του Sanjay, κατάφερε να έχει μαζί της τα παιδιά της στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας της. Το 1977, ένας από τους δύο της γιούς, ο Sanjay, ξεκίνησε και την δική του εμπλοκή στην πολιτική ζωή της Ινδίας. Όλοι αναφέρονται στις έντονες επιρροές που είχε από τον δυναμισμό και το πάθος της μητέρας του για τα κοινωνικά θέματα.

                                                                     

Όταν η θέληση είναι δυνατή μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Αρκεί να το πιστέψεις όπως το πίστεψαν όλες αυτές οι τρομερές μητέρες της ιστορίας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας