Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-23 16:10:02 +0200 «H Nάσια περίμενε 4 χρόνια μία μαμά και έναν μπαμπά»

«H Nάσια περίμενε 4 χρόνια μία μαμά και έναν μπαμπά»

«H Nάσια περίμενε 4 χρόνια μία μαμά και έναν μπαμπά» 470 900
Τι του λες του παιδιού, «γεια σου, με λένε Γιάννη και από σήμερα θα είμαι ο μπαμπάς σου;».

20 χρόνια μετά, αυτή η ιστορία έρχεται στο φως να μας θυμίσει πως υπάρχει αγάπη και ανθρωπιά.  

 

Μία οικογένεια από τη Ρόδο, διηγήθηκε την ιστορία της στον Σταύρο Θεοδωράκη,που τότε έγραφε στα “Νέα”. 

 

Ο άντρας είχε από τον πρώτο του γάμο ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Η γυναίκα του, Φένη δεν είχε παιδιά από τον πρώτο της γάμος. Στην αρχή η ίδια επιθυμούσε να κάνουν οικογένεια μαζί, αλλά στην πορεία η επιθυμία της έγινε και επιθυμία του ίδιου. 

 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την σκέψη για υιοθεσία, το ζευγάρι ήταν αρκετά ξεκάθαρο. “Η ιδέα για υιοθεσία μας ήρθε πριν από 8 χρόνια, όταν χάσαμε ένα μωρό με μια παλίνδρομη κύηση. Αν πρέπει να τραβήξεις τα πάθη του Χριστού, να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου και να ξεπαραδιαστείς για να αποκτήσεις το δικό σου παιδί, τότε εγώ ανεπιφύλακτα τοποθετούμαι υπέρ της υιοθεσίας. Παρά το γεγονός ότι θέλω ν' αποφύγω ηθικολογικά επιχειρήματα του τύπου «με τόση φτώχεια και δυστυχία γύρω μας...», εδώ μπαίνω στον πειρασμό να το κάνω. Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο ψηφίζω υπέρ της υιοθεσίας…” αναφέρει στη συνέντευξη ο πατέρας της οικογένειας. 

 

Ο ίδιος γιατρός στη Ρόδο, όμως πιστεύει πως με κάποιο μεταφυσικό τρόπο η Νάσια του διάλεξε, όχι εκείνοι την Νάσια. Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε αν είχαν κάποια συγκεκριμένη επιθυμία για το φύλο ή τα χαρακτηριστικά του παιδιού που θα υιοθετούσαν ο πατέρας απάντησε. “Απορείτε επειδή είμαι γιατρός; Ένας επιστήμων πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλα. Ακούστε: Για πολλά χρόνια αγόραζα κάθε μέρα μια αθηναϊκή εφημερίδα. Όλα αυτά τα χρόνια η Φένη, ως γνήσια κουλτουριάρα, διάβαζε μόνο τις σελίδες με τα πολιτιστικά, τις τέχνες, τα θέατρα, τη μουσική. Ούτε γύριζε να δει τις άλλες σελίδες. Μια μέρα όμως, αντί να πάει στα πολιτιστικά άρχισε να διαβάζει τα άλλα! Διάβασε τα πολιτικά, τον καιρό, τις κηδείες, τα οικονομικά, τις αγγελίες, μέχρι και τους πλειστηριασμούς και έφτασε στην ανακοίνωση του Κέντρου Βρεφών «H Μητέρα». Αναφερόταν σε ένα πανέξυπνο και πανέμορφο κοριτσάκι που είχε μία σοβαρή αναπηρία και ζητούσε γονείς, να την αγαπούν και να τη φροντίζουν… Γυρίσαμε και κοιταχτήκαμε. Μου λέει: «Να πάρουμε τηλέφωνο;». Να μη στα πολυλογώ, σε έξι μήνες η Νάσια ήταν στο σπίτι μας!"

 

Τα δύο παιδιά του Γιάννη ήρθαν από τη Ρόδο για να γνωρίσουν την αδερφή τους και να πάνε όλοι μαζί πίσω στη Ρόδο. Η μικρή Νάσια φαινόταν έτοιμη για να γνωρίσει το νέο της σπίτι και είχε προετοιμαστεί από το Κέντρου Βρεφών «H Μητέρα» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

 

Ο Γιάννης και η Φένη είχαν πολλή αγωνία για την πρώτη τους συνάντηση με την Νάσια. “Είχαμε ένα απίστευτο άγχος. Και σήμερα που το θυμάμαι ιδρώνω! Τι του λες του παιδιού, «γεια σου, με λένε Γιάννη και από σήμερα θα είμαι ο μπαμπάς σου;». Πάμε λοιπόν στο 6ο περίπτερο του «Μητέρα» και μας λέει η βρεφοκόμος«περιμένετε να σας φέρω τη μικρή από τον παιδικό σταθμό». Εκείνα τα 5 λεπτά μάς φάνηκαν 5 χρόνια! Κάποτε ανοίγει η πόρτα και εμφανίζεται η βρεφοκόμος με ένα κοριτσάκι, που μόλις μας βλέπει πατάει μια τρεχάλα προς το μέρος μας, φωνάζοντας «Γεια σου μαμά!». Και σαλτάρει στην αγκαλιά της Φένης. Αυτό ήταν! Χώθηκε στην αγκαλιά μας και μας εξαφάνισε όλα τα άγχη και τις αγωνίες μας. Τόσο απλά. Στο λέω και βουρκώνω... Ήμασταν επιτέλους ο μπαμπάς της και η μαμάτης!"

 

Η τότε 4χρονη Νάσια σήμερα είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και αναγνωρισμένη εικαστικός-φωτογράφος με “μεγάλες” συνεργασίες όπως αυτή με την εμβληματική Vogue Italia. 

 

Ποιος θα πίστευε πως μετά από 20 χρόνια, το κορίτσι αυτό θα πραγματοποιούσε όλα του τα όνειρα και δεν θα σταματούσε να διεκδικεί το καλύτερο για τη ζωή της. Μπράβο σε αυτή τη φοβερή οικογένεια που δεν βλέπει εμπόδια αλλά προκλήσεις! 

 

Πριν από μερικά χρόνια η ίδια μίλησε στο TedXRodos για τα πρότυπα ομορφιάς και για τον ρόλο που έπαιξαν στην διαμόρφωση της δικής της άποψης για την εξωτερική εμφάνιση. Αξίζει να παρακολουθήσετε την ομιλία της. 

 

 

source: TaNea

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας