Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-12 13:27:56 +0300 Συμβουλές από μία επιτυχημένη επαγγελματικά μητέρα δύο παιδιών

Συμβουλές από μία επιτυχημένη επαγγελματικά μητέρα δύο παιδιών

Συμβουλές από μία επιτυχημένη επαγγελματικά μητέρα δύο παιδιών 470 900
Αυτές οι συμβουλές είναι πολύτιμες, γιατί έρχονται σαν συμπέρασμα από την πραγματική ζωή μιας μητέρας που έχει επενδύσει στην καριέρα της

Η Sinead Trains είναι μία γυμνάστρια από την Αγγλία, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Εκτός όμως από μία επιτυχημένη επαγγελματία είναι και μητέρα δύο μικρών αγοριών. Έτσι πολύ συχνά μοιράζεται τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες της στην προσπάθεια, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μαμά, που θα ήθελε να είναι. Στο παρελθόν έχει μιλήσει για την ξεχωριστή σχέση που έχει με το κάθε της παιδί και την προσπάθειά της να βλέπει ξεχωριστά έστω και για πέντε λεπτά το καθένα. Πρόσφατα όμως μίλησε και για ένα ακόμα θέμα. Μίλησε για τα δύο πολύ σημαντικά πράγματα που έχει μάθει η ίδια μεγαλώνοντας δύο μικρά παιδιά. 

 

Η σωματική επαφή βοηθά πολύ συχνά τα παιδιά της να ηρεμήσουν.   

 

Η επαφή όπως την χαρακτήρισε skin to skin είναι πολύ σημαντική όταν τα παιδιά της είναι στεναχωρημένα. Όπως η ίδια παρατήρησε μία αγκαλιά, ένα χτύπημα υποστηρικτικό στον ώμο ή να κρατά τα χέρια στα παιδιά της όταν εκείνα είναι ταραγμένα ή μιλούν για κάτι έντονο που έγινε στο σχολείο φαίνεται να έχει μαγικά αποτελέσματα. 

 

Η επικοινωνία και η ερώτηση “Τι κάνεις πως ήταν σήμερα στο σχολείο;”.

 

Όπως την χαρακτηρίζει, η επικοινωνία με τα παιδιά της είναι το νούμερο ένα και μόνο έτσι μπορεί να “πιάσει” κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά τους ή να καταλάβει αν κάτι ασυνήθιστο έχει συμβεί. Τις περισσότερες φορές η ερώτηση “πως ήταν το σχολείο”, θα συνοδεύεται από μία απλή και συνηθισμένη απάντηση.  Όμως για τις φορές που κάτι μπορεί να έχει συμβεί, θα είναι η στιγμή που τα παιδιά της μπορεί να πάρουν το κουράγιο και να μιλήσουν στην ίδια, χωρίς να ντραπούν ή να κρίνουν το τι τους έχει συμβεί. 

 

 

Αυτές οι συμβουλές είναι πολύτιμες, γιατί έρχονται σαν συμπέρασμα από την πραγματική ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας. Άλλωστε, ο στόχος των γονιών είναι να προσπαθήσουν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών τους και αυτές οι δύο διαπιστώσεις από την  Sinead Trains αυτό ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν.


source: Sinead Trains

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας