Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-28 15:38:44 +0200 Απλές συμβουλές για άμεση ανακούφιση από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Aπλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις δοκιμασίες που περνά το σώμα στην εγκυμοσύνη

Aπλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις δοκιμασίες που περνά το σώμα στην εγκυμοσύνη

Aπλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις δοκιμασίες που περνά το σώμα στην εγκυμοσύνη 470 900
Απλές συμβουλές για άμεση ανακούφιση από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Αν και δεν είναι ίδιος ο τρόπος που όλες οι εγκυμονούσες βιώνουμε ή αντέχουμε τις ενοχλήσεις, η ενημέρωση γύρω από αυτές μπορεί τουλάχιστον να κατευνάσει τις ανησυχίες μας.

Πώς να ανακουφιστείς από τα κλασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Kούραση και υπνηλία. Μην προσπαθήσεις να νικήσεις αυτό το αίσθημα της εξάντλησης που σε στέλνει για ύπνο νωρίς κάθε βράδυ. Άκου το σώμα σου και χάρισέ του τον ύπνο που χρειάζεται για να πάρει δυνάμεις. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις τα μεγάλα ταξίδια, το ξενύχτι, την ορθοστασία.  Να θυμάσαι πως αυτοί οι περιορισμοί είναι προσωρινοί και μπαίνοντας στο δεύτερο τρίμηνο θα νιώσεις την ενέργειά σου να επιστρέφει.

Πρωινή ναυτία. Είναι ίσως το πιο ενοχλητικό από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όμως και αυτό υποχωρεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Λίγο ψωμί ολικής άλεσης, κρακεράκια και μπανάνες είναι τα εύκολα σνακ, που θα σε βοηθήσουν αν τα καταναλώνεις κάθε φορά που νιώθεις άδειο το στομάχι σου. Δοκίμασε να τρως κάτι πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.

Απότομες αλλαγές στη διάθεση. Πριν το ζήσουμε οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες πιστεύουμε πως η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ροζ, τρυφερή και ανέφελη. Στην πραγματικότητα ιδιαίτερα στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου νιώθουμε πολύ μεγάλη ανησυχία για τη μεγάλη αλλαγή που ήρθε στη ζωή μας αλλά και για τη ζωή που κουβαλάμε μέσα μας – είτε η εγκυμοσύνη ήρθε απρόοπτα είτε είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας. Ανησυχούμε για το βάρος μας, για το ενδεχόμενο της αποβολής, για την κατάσταση της υγείας του παιδιού που θα φέρουμε στον κόσμο. Μίλησε για τα συναισθήματά με κάποιο πρόσωπο που νιώθεις κοντά ή σε ένα ειδικό ψυχικής υγείας. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, νιώσε αισιόδοξη για το μέλλον και με την κατάλληλη στήριξη κάθε μέρα που περνάει θα νίωθεις όλο και πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας