Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-18 15:08:13 +0200 Σύμφωνα με έλεγχο στις τιμές που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, από 30% έως 213% ακριβότερα πωλείται στην Ελλάδα το βρεφικό γάλα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Έως και 213% ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα

Έως και 213% ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα

Έως και 213% ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα 470 900
Σύμφωνα με έλεγχο στις τιμές που διενήργησε η  Επιτροπή Ανταγωνισμού, από 30% έως 213% ακριβότερα πωλείται στην Ελλάδα το βρεφικό γάλα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους καταναλωτές και συγκεκριμένα τους γονείς, που ήδη υποφέρουν τα τελευταία χρόνια από τις ανατιμήσεις των προϊόντων και τον πληθωρισμό. 

 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πήρε στοιχεία για τις τιμές του βρεφικού γάλακτος από τέσσερις διαφορετικές εταιρείες για να καταλάβει που κυμαίνεται η τιμή της αγοράς. Πρόκειται για βρεφικά γάλατα που απευθύνονται σε ηλικίες από 0 έως 6 μηνών αλλά και από 6 μηνών έως 1 έτους.

 

Διαπιστώθηκε πως στην Ελλάδα μια συσκευασία βρεφικού γάλακτος πωλείται από 2,53 έως 3,55 ευρώ τα 100 γρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα Lifo, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε έρευνα για πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

 

«Σε κάποιες μάρκες το βρεφικό γάλα έχει αρχίσει και προσεγγίζει τη μέση τιμή της Ευρώπης, αλλά παραμένει ακριβότερο. Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε ελέγχους σε ό,τι αφορά το μεικτό κέρδος, για να δούμε αν υπάρχουν δομικές στρεβλώσεις στην αγορά και στην εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

 

Συμπλήρωσε ότι «η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30% έως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά» και πρόσθεσε πως στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή.

 

Ανέφερε επίσης ότι «η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι έλεγχοι όσο και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού εντείνονται». 

 

Δείτε παρακάτω την δήλωση του Κώστα Σκρέκα, σχετικά με το θέμα της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα. 

 

source: Lifo.gr
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας