Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-19 15:36:31 +0200 Κόπωση, ναυτία, τάση για λιποθυμία είναι κάποια από τα κλάσσικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες τα βιώνουν έντονα ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. Τα 9+1 συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα 9+1 συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα 9+1 συμπτώματα της εγκυμοσύνης 470 900
Κόπωση, ναυτία, τάση για λιποθυμία είναι κάποια από τα κλάσσικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης.
Πολλές γυναίκες τα βιώνουν έντονα ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. Τα 9+1 κλασσικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης

1. Απουσία εμμήνου ρύσης, αποτελεί μία από τις πρώτες ενδείξεις που ειδοποιούν μια γυναίκα για την ύπαρξη εγκυμοσύνης. Βέβαια, είναι πιθανό μία έγκυος να έχει ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες αίματος τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

2. Έντονη όρεξη για φαγητό- κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα νιώθει έντονη επιθυμία να γευτεί μια συγκεκριμένη γεύση. Αυτή η επιθυμία εκδηλώνεται συνήθως αιφνιδίως.

3. Αίσθημα κόπωσης και υπνηλία- είναι πιθανό μία έγκυος να νιώθει πιο έντονη κούραση, ίσως και εξάντληση, ενώ αυξάνεται η επιθυμία της να κοιμηθεί.

4. Ναυτία- κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα μπορεί να νιώθει τάση για εμετό. Μπορεί να έχει επικρατήσει ο όρος πρωινή αδιαθεσία, ωστόσο οι ναυτίες μπορεί να εξακολουθούν να εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

5. Τάση για λιποθυμία- η λιποθυμία και οι ζαλάδες εκδηλώνονται στην αρχή μιας εγκυμοσύνης και οφείλονται στα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

6. Ελαφρά αιμορραγία- στις αρχές της εγκυμοσύνης μπορεί να παρατηρήσετε αίμα ή να νιώσετε κράμπες στην κοιλιά. Αν και υπάρχει περίπτωση τα συμπτώματα αυτά να είναι ένδειξη αποβολής, μπορεί ωστόσο να μην είναι καθόλου ανησυχητικά. Ο γιατρός σας θα συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις που πρέπει να κάνετε για να διαπιστωθεί η αιτία της αιμορραγίας.

7. Πρήξιμο στο στήθος- λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη, το στήθος της εγκύου αρχίζει να πρήζεται και να αποκτά ευαισθησία. Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει και πριν από την έμμηνο ρύση, γι’ αυτό και δεν αποτελεί βασικό κριτήριο για την διαπίστωση μιας εγκυμοσύνης.

8. Αυξημένη θερμοκρασία του σώματος- αν η θερμοκρασία του σώματός σου είναι υψηλότερη και μετά την ωορρηξία, τότε μπορεί να είσαι έγκυος.

9. Συχνουρία- λίγες βδομάδες μετά τη σύλληψη, η έγκυος νιώθει έντονη συχνουρία, που την επηρεάζει ακόμη και κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Τέλος ένα ακόμα σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι η 9+1κυκλοθυμική διάθεση όταν στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης μία γυναίκα νιώθει έντονες μεταπτώσεις στην ψυχολογία της. Αυξάνεται το επίπεδο του στρες, γίνεται πιο ευάλωτη και αλλάζει συνεχώς διάθεση, λόγω των ορμονικών αλλαγών.

Τα περισσότερα συμπτώματα είναι φυσιολογικά. Παρόλα αυτά κρίνεται απαραίτητο να ενημερώνετε άμεσα το γυναικολόγο σας για κάθε τι που συμβαίνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
 

Με τη συνεργασία του http://www.doctoranytime.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας