Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:51:19 +0300 3+1 tips για την περιποίηση των θηλών πριν και μετά το θηλασμό. Φροντίδα των θηλών

Φροντίδα των θηλών

Φροντίδα των θηλών 470 900
3+1 tips για την περιποίηση των θηλών πριν και μετά το θηλασμό.
Από την αρχή κιόλας της εγκυμοσύνης το στήθος αλλάζει και χρειάζεται και αυτό με τη σειρά του τη δική του περιποίηση.
Οι περισσότερες μητέρες είπαν πως στην αρχή της εγκυμοσύνης, το στήθος τους άρχισε να πρήζεται. Άλλες πάλι ανέφεραν πως ένιωθαν ένα έντονο αίσθημα φαγούρας.

Η ευαισθησία του στήθους είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσετε πως το στήθος παρουσιάζει πολλές αλλαγές. Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι: η αύξηση του μεγέθους του και πρήξιμο, περισσότερη ευαισθησία, σκουραίνει το χρώμα γύρω από τις θηλές και είναι πιθανόν οι φλέβες να είναι πιο ευδιάκριτες. 

Το σημαντικό αυτήν την περιόδο είναι να προετοιμάσουμε το στήθος μας για το θηλασμό.

1. Επιλέγουμε ένα σουτιέν, το οποίο θα συγκρατεί το στήθος μας όλη την ημέρα και θα είναι άνετο. Την περίοδο που θηλάζουμε πλένουμε τακτικά το σουτιέν θηλασμού μας. Καλύτερα είναι το πλύσιμο να γίνεται στο χέρι χωρίς απορρυπαντικά που μυρίζουν έντονα.

2. Πλένουμε καθημερινά το στήθος μας και τις θηλές. Ενώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν ξεχνάμε να τις διατηρούμε στεγνές και καθαρές.

3. Χρησιμοποιούμε καθημερινά ενυδατική κρέμα για τις ραγάδες και για τις θηλές.  Μια μαλακτική ειδική κρέμα θα διατηρήσει μαλακές τις θηλές μας και θα μας προετοιμάσει για έναν ανώδυνο θηλασμό. Σημαντική, είναι και η κρέμα μετά το θηλασμό. Υπάρχουν κρέμες που αποκαθιστούν τυχόν επιπτώσεις από το θηλασμό και επουλώνουν τους μικροτραυματισμούς.

3+1 Κάνουμε μασάζ και γυμναστικές ασκήσεις που κρατούν το στήθος μας σφριγηλό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας