Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:51:13 +0300 Γνωρίστε τις ραγάδες και καταπολεμήστε τες. Ραγάδες: Καταπολεμήστε τες

Ραγάδες: Καταπολεμήστε τες

Ραγάδες: Καταπολεμήστε τες 470 900
Γνωρίστε τις ραγάδες και καταπολεμήστε τες.
Οι ραγάδες εμφανίζονται στο στήθος, την κοιλιά, τους μηρούς της εγκύου και οφείλονται κυρίως στο τέντωμα του δέρματος. Οι ραγάδες έχουν είτε κόκκινο χρώμα είτε σκούρο καφέ και σιγά σιγά μετατρέπονται σε λευκές – ασημόχρωμες, που τελικά γίνονται μόνιμες.  Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί σε μια έγκυο το αν θα εμφανίσει ή όχι ραγάδες.

Ως επί το πλείστον, οι ραγάδες οφειλόνται στην περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση τους. Στην περίπτωση δηλαδή που η μητέρα σας είχε ραγάδες στην εγκυμοσύνη της είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσετε και εσείς. Όσο πιο πολλά κιλά πάρετε δε, τόσα αυξάνονται και οι πιθανότητες να εμφανίστούν οι γνωστές μας ραγάδες.

Το καλύτερο μέσο καταπολέμησης των ραγάδων είναι η πρόληψη! Προσπαθούμε να διατηρούμε ενυδατωμένο το δέρμα μας, απλώνοντας μετά το μπάνιο τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν. Τα προϊόντα αυτά χαρίζουν μεγαλύτερη ελαστικότητα και υγρασία στην επιδερμίδα. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β και Ε δεν θα πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Τέλος, δεν παραλείπουμε να πίνουμε νερό προκειμένου να κρατήσουμε το σώμα μας ενυδατωμένο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας