Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-18 17:18:59 +0300 'Ερχεται το δεύτερο παιδάκι! 5 πράγματα που (ορκιζόμαστε) θα κάνουμε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί

5 πράγματα που (ορκιζόμαστε) θα κάνουμε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί

5 πράγματα που (ορκιζόμαστε) θα κάνουμε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί 470 900
5 πράγματα που θα κάνουμε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί.

Ένα μωρό αλλάζει τελείως τη ζωή μας. Όσα βιβλία και αν διαβάσαμε, όσες κουβέντες και αν κάναμε με άλλες μαμάδες, ποτέ δε φανταζόμασταν ότι η εμπειρία που λέγεται μητρότητα θα ήταν τόσο δυνατή. 

Τι γίνεται όμως όταν ο γιατρός μας ανακοινώνει ότι σε λίγους μήνες από τρεις θα γίνουμε τέσσερις; Η καρδιά μας πιάνει 200 παλμούς το δευτερόλεπτο και όλη η εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού, περνάνε από μπροστά μας! Και όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά.

1. Ανησυχούμε λιγότερο
Ανησυχία και μητρότητα πάνε μαζί. Η αγάπη για αυτό το μικρό πλασματάκι και ο φόβος για το άγνωστο, μας έκαναν να ανησυχούμε για τη γέννα, για τις πρώτες μέρες στο σπίτι, για το πώς θα το κοιμίσουμε, πώς θα το ταίσουμε ακόμα και πώς θα το πιάσουμε! 

Αυτή το φορά θα είναι διαφορετικά! Είμαστε πιο έμπειρες, ξέρουμε τι να περιμένουμε και μπορούμε να διαχειριστούμε περισσότερα πράγματα σε λιγότερη ώρα.

2. Συνειδητοποιούμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά
Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο γρήγορα έχει μεγαλώσει το πρώτο. Κάποτε ήταν και αυτό μικροσκοπικό και μας φαίνεται απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο και ας το απολαύσουμε!

3. Πατάμε πιο γερά στα πόδια μας
Ο ερχομός του πρώτου παιδιού, αλλάζει τελείως όχι μόνο την καθημερινότητά μας αλλά και εμάς τις ίδιες. Ένα άγνωστος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας και εμείς κάθε μέρα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα. 

Με το δεύτερο παιδί, έχουμε ήδη τη γνώση και την επίγνωση του τι να περιμένουμε και νιώθουμε πιο βέβαιες για τον εαυτό μας.

4. Δεν έχουμε χρόνο για ύπνο και το ξέρουμε
Παρόλο που οι φίλοι και συγγενείς μας είχαν πρoετοιμάσει, η έλλειψη ύπνου μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού, ήταν ένα σοκ. 

Αυτή τη φορά είμαστε προετοιμασμένες. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα και το ξέρουμε. Με τον σωστό προγραμματισμό και ψυχραιμία, όλα θα πάνε καλά!

5. Η ζωή συνεχίζεται
Στο πρώτο παιδί αναρωτιόμασταν αν θα ξανακοιμηθούμε ποτέ, αν θα ξαναγίνει η ζωή μας ποτέ φυσιολογική, αν θα ξαναδούμε ποτέ τις φίλες μας ή αν θα ξαναπάμε μία βόλτα.

Πλεόν ξέρουμε ότι η μητρότητα έχει τις δικές της στιγμές απελπισίας και ότι η ζωή συνεχίζεται.

Πηγή: essentialbaby.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας