Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-05-18 11:21:05 +0300 Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®! Παιχνίδι #3: Μαθαίνουμε τα ζώα!

Παιχνίδι #3: Μαθαίνουμε τα ζώα!

Παιχνίδι #3: Μαθαίνουμε τα ζώα! 470 900
Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®!

Υπάρχουν πάρα πολλά ζώα στον κόσμο και είναι όλα τους διαφορετικά. Με διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά σχήματα και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η ομορφιά τους οφείλεται ακριβώς σ' αυτή την ποικιλομορφία και τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν μαζί τους σ' ολόκληρο τον κόσμο και να εξερευνήσουν τις ομορφιές της φύσης. 

Όπως έχουμε ξαναπεί, το παιχνίδι γίνεται κίνητρο για να δοκιμάσουν το καινούριο, το άγνωστο και τα νέα αυτά ερεθίσματα αυξάνουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους. Αυτή την Κυριακή, στο τρίτο μας παιχνίδι, θα μάθουμε τα ονόματα των ζώων, τις μεταξύ τους διαφορές και γιατί μερικά από αυτά ζουν στη ζούγκλα ενώ άλλα στην... Αρκτική!

Το παιχνίδι:

1.Τυπώστε πέντε φωτογραφίες ζώων. Φροντίστε ώστε αυτά τα ζώα να ζουν σε διαφορετικό φυσικό περιβάλλον και οι διαφορές μεταξύ τους να είναι αισθητές, τόσο ως προς την εμφάνιση όσο και ως προς τα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία κότα, μία αγελάδα, ένα λιοντάρι, ένα δελφίνι και έναν πιγκουίνο

2.Τυπώστε πέντε ακόμα φωτογραφίες από το φυσικό περιβάλλον του κάθε ζώου που χρησιμοποιήσατε παραπάνω (κοτέτσι για κότα, φάρμα για αγελάδα, ζούγκλα για το λιοντάρι, θάλασσα για το δελφίνι και μία φωτογραφία από την Αρκτική για τον πιγκουίνο).

3. Στη συνέχεια καθίστε με το μικρό σας και δείξτε του μία μία τις φωτογραφίες των ζώων. Πείτε του το όνομα του κάθε ενός, τα χαρακτηριστικά του, από τι τρέφεται, τον ήχο που κάνει, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζει.

4. Έπειτα δείξτε του μία μία τις φωτογραφίες με τα τοπία και πείτε του σε ποιο μέρος μένει το κάθε ζωάκι που μάθατε πριν.

5. Αφού το παιδί μας έχει εξοικειωθεί με το όνομα, την εικόνα και τα χαρακτηριστικά του κάθε ζώου, ανακατεύουμε τις κάρτες με τα τοπία και ζητάμε από το μικρό μας να αντιστοιχίσει τις κάρτες με τα ζώα.

Σε αυτήν τη δραστηριότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σετ LEGO® DUPLO® Μεγάλη Φάρμα ή LEGO® DUPLO® Η πρώτη μου φάρμα για να γίνει το παιχνίδι "Μαθαίνουμε τα ζώα" ακόμα πιο ενδιαφέρον!

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας