Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-08 16:01:08 +0200 Οι κακές συνήθειες που μας έμειναν από την πανδημία

Οι κακές συνήθειες που μας έμειναν από την πανδημία

Οι κακές συνήθειες που μας έμειναν από την πανδημία 470 900
Πλέον σιγά σιγά επανερχόμαστε σε έναν ρυθμό, που θυμίζει το 2019 και η προσοχή των γονιών είναι στραμμένη προς μία νέα δοκιμασία.

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς, στην προσπάθειά τους, να κάνουν πιο όμορφη και ευχάριστη την καθημερινότητα για τους μικρούς τους ήρωες, χρειάστηκε να “χαλαρώσουν” λίγο τους κανόνες. Οι γονείς νέρωσαν το κρασί τους και έγιναν λίγο πιο μαλακοί στα όρια που έβαζαν μέχρι χθες. Ήταν κάτι που και πολλοί ειδικοί ψυχικής υγείας είχαν προτείνει στους γονείς τους δύο περασμένουν χειμώνες της καραντίνας. Τα παιδιά δεν μπορούσαν πλέον να βλέπουν τους φίλους τους, να πηγαίνουν σχολείο και να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Έτσι οι γονείς μπορεί να τους επέτρεπαν περισσότερη ώρα στην τηλεόραση, βραδινές επισκέψεις στο δικό τους κρεβάτι, περισσότερη ζάχαρη μετά το μεσημεριανό και έξτρα δωράκια τις μέρες που δεν γιόρταζαν.  

 

“Κατά την περίοδο της πανδημίας, οι οικογένειες έπρεπε να προσαρμόσουν διαφορετικές πλευρές της ζωής τους, όπως το πρόγραμμα, τους κανόνες, τους ρόλους, τις ευθύνες και ένα εύρος συμπεριφορών και προσδοκιών. Τα παιδιά αποκόπηκαν από πολλά πράγματα και ήταν πολύ δύσκολο αυτό. Το να τους ελαφρύνει κανείς τη μέρα και να τους προσθέσει κάποια ευχάριστα στοιχεία, δεν είναι και τόσο κακό” αναφέρει η Yamalis Diaz, Ph.D., του Κέντρου Ερευνών για το Παιδί στο Πανεπιστήμιο NYU Langone. Ένας αριθμός ειδικών συμφώνησε με αυτή την άποψη, με μία μόνο επιφύλαξη, να μην ενισχύουν οι γονείς θετικά, αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών τους. Άρα μέσα στα πλαίσια της χαλαρότητας και την πανδημίας, να μην ξεχάσουν παιδιά και γονείς, ποιες είναι και ποιες δεν είναι οι επιτρεπτές. 
 

Πλέον σιγά σιγά επανερχόμαστε σε έναν ρυθμό, που θυμίζει το 2019 και η προσοχή των γονιών είναι στραμμένη προς μία νέα δοκιμασία. Πως αφήνουμε πίσω τις κακές συνήθειες που μας άφησε ο Covid-19; 

 

Σύμφωνα με την Yamalis Diaz, Ph.D., οι οικογένειες δεν χρειάζεται να βιαστούν. Μπορούν να πάρουν το χρόνο που χρειάζονται, για να επαναξιολογίσουν, ποιες από τις συνήθειες χρειάζεται να αφήσουν πίσω. Θα χρειαστεί να βρουν έναν καλό λόγο για να προχωρήσουν και να εξαλειφθεί μία παλιά συνήθεια.  Ο λόγος για τον οποίο θα “αφήσουν πίσω” μία κακή συνήθεια, θα είναι αυτός που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τη συμπεριφορά αυτή και να κοιτάξουν μπροστά, στο νέο τρόπο ζωής που θα επιθυμούν να επιλέξουν. 

 

Ας  μην ξεχνάμε πως τόσο γονείς, όσο και παιδιά, έχουμε δοκιμαστεί και δοκιμαζόμαστε συνεχώς από τις εξελίξεις της επικαιρότητας. Ο χρόνος και η κατανόηση είναι πάντα δύο καλοί σύμβουλοι, όταν τα πράγματα γύρω μας μοιάζουν αβέβαια και νέα. 

 

 

source: Parents

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας