Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-15 16:14:29 +0300 Η Jie, ετών 13, είναι μητέρα και σύζυγος. Μία ματιά στην σκληρή πραγματικότητα των επαρχιακών πόλεων της Κίνας. Tα "χαμένα παιδιά"

Tα "χαμένα παιδιά"

Tα "χαμένα παιδιά" 470 900
Η Jie, ετών 13, είναι μητέρα και σύζυγος. Μία ματιά στην σκληρή πραγματικότητα των επαρχιακών πόλεων της Κίνας.

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες κοριτσιών που πριν καλά καλά μπουν στην εφηβεία, βιώνουν τη μητρότητα.  Ο φωτογράφος Muyi Xiao καταγράφει με το φακό του τις ιστορίες των "χαμένων παιδιών".

Η Jie γνώρισε τον Wen όταν ήταν 12 χρονών. Τρεις μέρες μετά τη γνωριμία τους και αφού εκείνος επέμεινε να την κάνει γυναίκα του, έμεινε έγκυος. 

Η νεά της καθημερινότητα σαν σύζυγος και μέλλουσα μαμά, περιλαμβάνει το μαγείρεμα, τις δουλειές του σπιτιού και τη βοήθεια στα χωράφια. Έχει σταματήσει να κάνει όνειρα για το μέλλον και πλέον δεν έχει κοινωνική ζωή καθώς ο Wen ζηλεύει τους φίλους της και σπάνια την αφήνει να βγαίνει από το σπίτι.

 

Η Cai γνώρισε τον Ming το 2013. Μετά από τρεις μήνες σχέσης, αποφάσισαν να παντρευτούν. Σήμερα η Cai είναι 16 ετών και δύο μήνες πριν έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. 

Σε μία φωτογραφία του Muyi Xian, η έφηβη μαμά κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της, ενώ σε κάποια άλλη η πεθερά της, στην προσπάθειά της να βοηθήσει όσο μπορεί τους νέους γονείς, θηλάζει τον εγγονό της. 

 

Η Mei και ο Jian βρίσκονται και οι δύο στην εφηβεία και μετράνε αντίστροφα για τη γέννηση του μωρού τους.

Οι παραπάνω εικόνες μιλούν από μόνες τους και δυστυχώς καταγράφουν μόνο τρία από τα πολλά περιστατικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στις επαρχιακές πόλεις της Κίνας. Παιδιά γενάνε παιδιά και μεγαλώνουν μαζί τους... Κάτι τόσο μακρινό από τις εικόνες και τη νοοτροπία του δυτικού κόσμου που και όμως συμβαίνει σε χιλιάδες παιδιά γύρω μας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας