Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-11 09:03:10 +0200 Η εβδομάδα ξεκινά με την επιστροφή των μικρών παιδιών στα σχολεία. Επιστροφή στα θρανία στον χειμώνα του covid: Χαρά ή αγωνία;

Επιστροφή στα θρανία στον χειμώνα του covid: Χαρά ή αγωνία;

Επιστροφή στα θρανία στον χειμώνα του covid: Χαρά ή αγωνία; 470 900
Μαθητές παιδικου σταθμού, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων επιστρέφουν στα θρανία

Δεν προκαλεί εντύπωση βέβαια, ο προβληματισμός που ακολούθησε τη δήλωση για την επιστροφή στα θρανία.  Με τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο να είναι οι παραδοσιακά ‘’κρύοι μήνες’’ στην Ελλάδα και με τις ιώσεις να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα δεν είναι παράλογες οι ανησυχίες των ειδικών και των γονέων. 

 

Στην εκτίμηση ότι το άνοιγμα των σχολείων τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, θα οδηγούσε στην αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% έως τα τέλη Μαρτίου, σε σχέση με αυτά που αναμένουν οι ειδικοί, αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Τα σχολεία δεν θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού, αλλά αυτό που φοβίζει τους ειδικούς είναι η «κινητικότητα των γονέων».«Είναι ο συνδυασμός της ανάγκης να πας στη δουλειά σου, και να πας και να πάρεις το παιδί στο σχολείο. Το είδαμε αυτό έντονα τον Νοέμβριο» υπογραμμίζει ο Κύριος Σαρηγιάννης σύμφωνα με την ιστοσελίδα alphavita.

 

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, η κυρία Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ανέφερε πως «τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες» και πως θα είναι καλό για την ψυχολογία τους να ανοίξουν τα σχολεία. Τα παιδιά όσο και οι γονείς είναι πολύ πιεσμένα. Έχουν χάσει την επαφή και το παιχνίδι. Ταυτόχρονα οι γονείς είτε χρειάζεται να βρίσκονται εκτός σπιτιού για εξωτερικές δουλειές, είτε δουλεύουν από το σπίτι ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να βοηθούν το παιδί τους στην τηλεκπαίδευση και στα μαθήματα. Τα μικρά παιδάκια που είναι πιο δύσκολο να κάτσουν μπροστά από τον υπολογιστή χωρίς βοήθεια από κάποιον ενήλικα είναι αναμενόμενο να ανυπομονούν για την επιστροφή τους στα θρανία. 

 

Το παραπάνω ζήτημα απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, όπου και εκεί οι έρευνες δεν φαίνεται να μπορούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. Στα μόνα ζητήματα που συμφωνούν οι ειδικοί είναι να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας, να γίνονται συχνα δειγματοληπτικά τεστ και να τηρούνται οι αποστάσεις. Ταυτόχρονα δηλώνουν πως θα παρακολουθούν προσεκτικά των αριθμό των κρουσμάτων και ανάλογα θα λαμβάνονται και οι αποφάσεις για τα σχολεία τόσο των μικρών όσο και των μεγαλύτερων μαθητών.

 

Εμείς θα ευχηθούμε καλή αρχή στους μικρούς μας ήρωες και στους δασκάλους που βρίσκονται πάλι στην πρώτη γραμμή! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας