Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-11-12 16:48:59 +0200 20 Νοεμβρίου: Η ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

20 Νοεμβρίου: Η ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

20 Νοεμβρίου: Η ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ 470 900
Κάποια δεδομένα, που μοιράστηκε η ιστοσελίδα NationalToday.com, ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού επιβεβαιώνουν, πως η ημέρα αυτή χρειάζεται ακόμα να υπάρχει.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει οριστεί στις 20 Νοεμβρίου. Μία μέρα που φαίνεται να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ μιας και η υγειονομική κρίση των τελευταίων δύο χρόνων οδήγησε σε ακόμα περισσότερες ανισότητες που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατ’επέκταση με τα δικαιώματα των παιδιών. 

 

Κάποια δεδομένα, που μοιράστηκε η ιστοσελίδα NationalToday.com, ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού επιβεβαιώνουν, πως η ημέρα αυτή χρειάζεται ακόμα να υπάρχει. 


 

  • 264 εκατομμύρια παιδιά δεν πάνε σήμερα στο σχολείο.
  • 90% των παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πάνε στο σχολείο, καθώς αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια, στίγμα, αδιαφορία και έλλειψη υποδομών.
  • 1 στα 10 παιδιά έχει κάποια ειδική ανάγκη.
  • 150 εκατομμύρια παιδιά χρειάζεται να δουλεύουν και τους αφαιρείται αυτόματα το δικαίωμα στην ξεγνοιασιά, που αρμόζει στην ηλικία τους. 
  • $1.25 είναι το μέσο κόστος ανά τη μέρα που χρειάζεται κάθε παιδί που ζει σε μία αναπτυσσόμενη χώρα για να έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • 26 εκατομμύρια παιδιά δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο, στην Αιθιοπία λόγο της πανδημίας. 
  • 99% των παιδιών δηλαδή περίπου 2.3 δισεκατομμύρια ζουν σε μία από τις 186 χώρες που επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς λόγο της πανδημίας του Covid-19. 

 

Παράλληλα η Unicef, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι σύμμαχος των παιδιών σε όλο τον κόσμο, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, δράσεις στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να εμπλακεί σε σχέση με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Μέσα στις δραστηριότητες, υπάρχει και μία μοναδική αφίσα που περιγράφει τα δικαιώματα των παιδιών, με πολύ απλά και κατανοητά λόγια. Στόχος της Unicef είναι όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στα παιδιά να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών και να κάνουν ότι μπορούν για να τα εξασφαλίζουν για τα ίδια. Δείτε όλη την αφίσα με λεπτομέρειες ΕΔΏ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας