Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-07 15:52:03 +0200 Πάνω από τις μισές κλήσεις, στα κέντρα δηλητηριάσεων, αφορούν παιδιά!

Πάνω από τις μισές κλήσεις, στα κέντρα δηλητηριάσεων, αφορούν παιδιά!

Πάνω από τις μισές κλήσεις, στα κέντρα δηλητηριάσεων, αφορούν παιδιά! 470 900
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών προειδοποιεί, πάνω από το 50% των κλήσεων που πραγματοποιούνται στα κέντρα δηλητηριάσεων αφορά παιδιά.

Σύμφωνα με σύγχρονα δεδομένα, τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Δηλητηριάσεων δέχονται περίπου 600.000 κλήσεις ετησίως. (ΚΕ.Π.ΚΑ, 2021)

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων ξεκινάει σήμερα, εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών, για να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση δηλητηρίασης, από επικίνδυνες ουσίες. Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι να εκπαιδεύσουν κυρίως τους γονείς μικρών παιδιών, πώς να χρησιμοποιούν τον Μοναδικό Κωδικό Ταυτοποίησης Τύπου (UFI – Unique Formula Identifier), σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος, ώστε να λάβουν γρηγορότερα, την κατάλληλη και την ακριβή και σωστή ιατρική συμβουλή.

 

Δεν ξεχνάμε φυσικά το περιστατικό που είχε λάβει χώρα πριν από λίγο καιρό στην Αμερική, όπου 4χρονη κόρη έπαθε εγκεφαλική βλάβη από αρωματικό χώρου!

 

Ο Μοναδικός Κωδικός Ταυτοποίησης Τύπου συνδέεται με πληροφορίες για το προϊόν, της χρήσεις του, τα συστατικά του, την τοξικότητά του. Όταν οι καταναλωτές έχουν στα χέρια τους αυτόν τον κωδικό αριθμό, διευκολύνουν τον χειριστή του Κέντρου Δηλητηριάσεων να συμβουλεύει καταναλωτές, ή το γιατρό τους, γρηγορότερα και ευκολότερα, για τη σωστή θεραπεία, ή την ανάγκη μετάβασης, σε ένα νοσοκομείο.

 

Πάνω στις ετικέτες, θα βρίσκουμε ένα 16ψήφιο κωδικό UFI, ο οποίος θα μας ζητηθεί, όταν θα ζητήσουμε ιατρική συμβουλή. Ο κωδικός UFI, βρίσκεται, ήδη, στις ετικέτες πολλών προϊόντων, π.χ. καθαριστικά, μπογιές, κόλλες και λιπάσματα. Μπορούν να βλάψουν την υγεία μας, αν δεν χρησιμοποιηθούν, σωστά. Μέχρι το 2025, όλα αυτά τα προϊόντα θα φέρουν, στις ετικέτες τους, τον κωδικό UFI, ώστε να κρατούν ασφαλείας τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

Τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το ΚΕ.Π.ΚΑ.:

 

  • Δείτε εάν τα προϊόντα, που έχουμε στο σπίτι, φέρουν τον κωδικό UFI.
  • Καταγράψτε, στο κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό τηλεφώνου του Κέντρου Δηλητηριάσεων της περιοχής, ή του γιατρού σας.
  • Έχετε, πάντοτε, στο νου σας, ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τέτοια ατυχήματα είναι να κρατήσετε αυτά τα προϊόντα μακριά από τα παιδιά και να ακολουθήσετε, πιστά τις οδηγίες χρήσης τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινήστε με το ΚΕ.Π.ΚΑ και με τον προσωπικό σας γιατρό. 

 

source: KE.Π.ΚΑ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας