Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-24 10:49:53 +0200 Χημικά τα οποία βρίσκονται μέσα στο σπίτι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και τη δύναμη των εμβολίων. Ένα κρυμμένος κίνδυνος του ανοσοποιητικού του παιδιού

Ένα κρυμμένος κίνδυνος του ανοσοποιητικού του παιδιού

Ένα κρυμμένος κίνδυνος του ανοσοποιητικού του παιδιού 470 900
Χημικά τα οποία βρίσκονται μέσα στο σπίτι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και τη δύναμη των εμβολίων.

«Όταν η συγκέντρωση των PFCs στο αίμα αυξάνεται, το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώνεται και έχει μικρότερη ικανότητα διατήρησης ενός αποτελεσματικού μηχανισμού άμυνας ενάντια στα παθογόνα», εξήγησε ο δρ Φίλιπ Γκράντζιν. Ερευνητές  από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη ανακάλυψαν ότι τα παιδιά  που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα υπερφθοριωμένων υδρογονανθράκων (PFCs) στο αίμα τους έχουν και περισσότερες πιθανότητες να μην αποκρίνονται επαρκώς στα εμβόλια. Τα PFCs χρησιμοποιούνται ευρέως από τη βιομηχανία στις συσκευασίες τροφίμων καθώς και στην επεξεργασία των υφασμάτων.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να μη δίνουν στα παιδιά τους ποπ κορν που έχουν ετοιμαστεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Καλό θα είναι να αποφεύγονται στο σπίτι έπιπλα, ρούχα και χαλιά που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να μη λεκιάζουν. Έτσι μειώνεται η έκθεση της οικογένειας στα χημικά που φαίνεται να αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας