Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-30 13:21:24 +0200 H υπογονιμότητα μπορεί να δημιουργήσει κρίση ακόμα και στα πιο αγαπημένα ζευγάρια Προστατεύοντας τη σχέση μας

Προστατεύοντας τη σχέση μας

Προστατεύοντας τη σχέση μας 470 900
Η υπογονιμότητα μπορεί να βλάψει την σχέση

Συνήθως, λένε οι ειδικοί, είναι οι γυναίκες εκείνες που αγχώνονται περισσότερο και που θέλουν να ξεκινήσουν θεραπείες πιο γρήγορα από τους συντρόφους τους. Από αυτό το σημείο αρχίζει να δημιουργείται μια σημαντική διαφορά στο ζευγάρι που μέχρι χτες έμοιαζε να έχει κοινούς στόχους. Ας τη λύσουμε με δέκα στρατηγηικές αντιμετώπισης της αιτίας. 

Εντάσεις, γένους θηλυκού
Εκείνη θέλει άμεσες και δραστικές λύσεις, εκείνος νιώθει πως μπορεί να περιμένει. Το θέμα παίρνει για τις γυναίκες συχνά διαστάσεις εμμονής, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη σχέση, με τους άντρες να τηρούν αμυντική στάση αλλά και να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βιάζονται να καταλογίσουν ευθύνες στον σύντροφό τους, συχνά με σκληρό τρόπο. Η ουσία είναι πως όλη αυτή η διαδικασία κάθε άλλο παρά διευκολύνει τη σύλληψη. Το σεξ γίνεται προγραμματισμένο γεγονός, χάνει κάθε αυθορμητισμό, περιορίζεται στις γόνιμες ημέρες ενώ αμέσως μετά ξεκινάει η αγωνία για την έκβαση.  Η χαριστική βολή έρχεται από το περιβάλλον της σχέσης, οικογένεια και φίλους, που θέλοντας και μη αναφέρονται στο θέμα είτε καλοπροαίρετα είτε ασκώντας πίεση. Έτσι κάποιες γυναίκες καταλήγουν να αποφεύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις γιατί δεν αντέχουν τις ερωτήσεις του τύπου «εσείς πότε με το καλό;» τα σχόλια και τους υπαινιγμούς. «Αφού δουλεύει ως αργά τη νύχτα, πώς θες να κάνει παιδιά;»

Μαζί με και χωρίς παιδί
10 στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε μαζί την υπογονιμότητα

1. Είστε μαζί γιατί αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Η μεταξύ σας αγάπη είναι το βαθύτερο θεμέλιο της οικογένειας πριν, πρώτα και πέρα από τα παιδιά που θα έρθουν.
2. Μην σταματήσετε να μιλάτε για όλα όσα σας ενδιαφέρουν, για τα χόμπι, για τα διαβάσματα και για τις ανησυχίες σας χωρίς να αφήνετε το θέμα του παιδιού να μονοπωλεί τις συζητήσεις σας.
3. Δεν χρειάζεται ένα παιδί για να νιώσετε δημιουργικοί.
4. Όσο είστε ελεύθεροι μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζωή σας και να χαρείτε τα μακρινά ταξίδια, περιπέτειες, όλα όσα προσφέρει ο πλανήτης μόνο για ενήλικες.
5. Το γεγονός ότι δεν έχετε παιδί, δεν δικαιολογεί την εργασιοθεραπεία.
6. Στηρίξτε ο ένας τον άλλον και γίνετε σύμμαχοι, όχι αντίπαλοι.
7. Βρείτε τις απαντήσεις που θα σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν δέχεστε «επίθεση» αδιακρισίας για το θέμα και ακολουθήστε μια ενιαία και κοινή γραμμή αντίδρασης.
8. Kάντε έρωτα, όχι πόλεμο. Απολαύστε το σεξ αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη και χωρίς να σκέφτεστε τα ωάρια, την ωορρηξία και τα «γόνιμα παράθυρα». Στην εγκυμοσύνη, αλλά και για καιρό μετά από τη γέννα, δεν θα είναι το ίδιο.
9. Νιώστε δυνατοί κι ευτυχισμένοι με όσα έχετε. Έχετε μια ωραία σχέση, ο ένας τον άλλον, καλή υγεία, μια όμορφη ζωή που ονειρεύεστε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας, όταν έρθουν.   
10. Θα αποκτήσετε παιδί, αν αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας. Στη διάθεσή σας έχετε σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, αλλά και πολλά αξιαγάπητα μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους φυσικούς τους γονείς και που θα ήθελαν μια ζεστή αγκαλιά για να μεγαλώσουν με ασφάλεια. Γνωρίστε τις δυνατότητες που παρέχει η ιατρική επιστήμη και επιλέξτε εκείνη την μέθοδο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

«Είναι δύσκολο να είσαι παντρεμένος δέκα ολόκληρα χρόνια και παρά τις προσπάθειες να μην έχεις κάνει παιδί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργεί ο περίγυρος, οι φίλοι, οι συγγενείς, η γειτονιά. Το έβλεπα στα μάτια τους, το καταλάβαινα ακόμη και όταν δεν έλεγαν τίποτα. Θυμάμαι μια φορά, σε κάποιο γιορτινό τραπέζει με την οικογένεια, η πίεση που δέχτηκα από συγγενικό πρόσωπο ήταν τόσο μεγάλη, με ερωτήσεις: «Τι συμβαίνει;», «Μήπως φταίει ο άνδρας σου;», «Το έχει ψάξει;», που σηκώθηκα και έφυγα κλαίγοντας. Ένιωθα τεράστια μοναξιά και αδικία. Αναρωτιόμουν γιατί συμβαίνει αυτό σε εμένα, σε εμάς. Οι εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, όμως το παιδί δεν ερχόταν. Αν και είχα πεισθεί πώς δεν θα κάνω παιδί, άρχισα να εξετάζω το ενδεχόμενο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ψάχναμε για τον κατάλληλο, εξειδικευμένο γιατρό, όταν...έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Δεν το πίστευα! Σήμερα, η κόρη μας είναι 3 χρονών και η ζωή μας τόσο ευτυχισμένη. Νομίζω ότι αυτό που έπαιξε τεράστιο ρόλο, το δύσκολο διάστημα, ήταν η καλή σχέση που διατηρήσαμε μεταξύ μας, ο άνδρας μου και εγώ. Δεν αφήσαμε να μας επηρεάσουν τα σχόλια του κόσμου και τελικά τα καταφέραμε!»

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας