Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-17 12:50:48 +0300 Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με την καλύτερη διάθεση και με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Φθινοπωρινές δραστηριότητες με το παιδί για πολλά χαμόγελα!

Φθινοπωρινές δραστηριότητες με το παιδί για πολλά χαμόγελα!

Φθινοπωρινές δραστηριότητες με το παιδί για πολλά χαμόγελα! 470 900
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετά, το φθινόπωρο όμως έχει και αυτό τις ομορφιές του! Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο και τη νέα σχολική χρονιά με δραστηριότητες και παιχνίδια για όλη την οικογένεια!

Η κάθε εποχή έχει τη μαγεία της! Το φθινόπωρο είναι ένα γλυκό πέρασμα από το καλοκαίρι στο χειμώνα και κατα κάποιον τρόπο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Ας απολαύσουμε λοιπόν το διάστημα αυτό με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

1. Χοροπηδητό στα φύλλα!
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του φθινοπώρου είναι τα πεσμένα φύλλα των δέντρων. Εξοικειωνόμαστε και εμείς αλλά και το μικρό μας με τη φύση και παίζουμε χοροπηδητό στα κιτρινισμένα φύλλα!

 

2. Επίσκεψη στο χωράφι


Την εποχή αυτή πολλά φρούτα κάνουν την εμφάνισή τους. Με κάθε ευκαιρία απολαμβάνουμε έναν περίπατο στην εξοχή και μαζεύουμε τα ώριμα φρούτα!

 

3. Η πρώτη ζεστή σοκολάτα


Μπορεί ακόμα να μην κάνει πολύ κρύο, η θερμοκρασία όμως είναι αισθητά πιο χαμηλή. Φτιάχνουμε ζεστή σοκολάτα για όλους και την απολαμβάνουμε όλοι μαζί!

 

4. Ηalloween αλά Ελληνικά! 


Τις περισσότερες ώρες του καλοκαιριού ήμασταν εκτός σπιτιού, στις θάλασσες, στα πάρκα, στις παιδικές χάρες. Αν και ο καιρός ακόμα μας επιτρέπει διάφορες εξορμήσεις, μπορούμε σιγά σιγά να απολαμβάνουμε παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Μία από αυτές μπορεί να η διασκεδαστική γιορτή της Haloween, όχι παράδοση της μεσογείου αλλά σίγουρα μία φοβερή αφορμή για να κάνουμε μία γιορτή φτιάχνοντας κολοκύθες-φαντασματάκια- χειροτεχνίες και ζωγραφιές φορώντας καπέλα μάγισσας. 

 

5. Φθινοπωρινές χειροτεχνίες


Οι εικόνες το φθινοπώρου είναι πηγή έμπνευσης για υπέροχες κατασκευές με θέμα την εποχή με τα πιο γίηνα χρώματα. 

 

6. Ώρα για ταινία
Πλέον οι μέρες μικραίνουν και οι νύχτες μεγαλώνουν. Τι ιδανικότερο λοιπόν από μία ταινία κινουμένων σχεδίων με το μικρό μας;

7. Επιτραπέζια παιχνίδια


Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι διασκεδαστικά και ταυτόχρονα γυμνάζουν το μυαλό μας. Βρείτε αυτό που αρέσει στο μικρό σας και απολαύστε το!

 

8. Κάνουμε  πικ νικ!


Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι ιδανικές εποχές για πικ νικ. Δεν κάνει ούτε πολύ ζέστη αλλά ούτε και πολύ κρύο. Μία ηλιόλουστη μέρα, διαλέξτε ένα μέρος που σας αρέσει, εφοδιαστείτε με φρούτα, τοστάκια και ό,τι άλλο θέλετε και ξεκινήστε!

 

9. Μαγειρέυουμε ... μήλο


Το μήλο είναι ένα αγαπημένο φρούτο. Ας το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε! 

 

10. Ζωγραφίζουμε κουκουνάρια!


Μία παράδοση που κρατάει χρόνια! Ας τη μάθουμε λοιπόν και εμείς στα παιδιά μας!

Πηγή:todaysparent.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας