Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-17 12:59:01 +0300 Το έμβρυο, προστατευμένο και ασφαλές στην κοιλιά της μαμάς, ακούει, αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Ας ξεναγηθούμε στον κόσμο του. Τι αισθάνεται το έμβρυο;

Τι αισθάνεται το έμβρυο;

Τι αισθάνεται το έμβρυο; 470 900
Το έμβρυο, προστατευμένο και ασφαλές στην κοιλιά της μαμάς, ακούει, αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Το έμβρυο, προστατευμένο και ασφαλές στην κοιλιά της μαμάς, ακούει, αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Τι ακούει, τι καταλαβαίνει και ποιοί ήχοι το αναστατώνουν ή το ενοχλούν; Γνωρίζοντας τις απαντήσεις, θα διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί ήρεμο και ικανοποιημένο μέχρι τη στιγμή της γέννησης. 

Τι ακούει ένα έμβρυο;
Τα αυτιά του εμβρύου σχηματίζονται περίπου στους 4 μήνες της εγκυμοσύνης μας. Από εκείνη τη στιγμή και στο εξής το έμβρυο αρχίζει να ακούει ήχους. Τους πρώτους μήνες  το έμβρυο ακούει ήχους όπως ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας του ή ακόμα και τη φωνή μας. Όσο περνάει ο καιρός, η ακοή του εμβρύου οξύνεται και είναι σε θέση να ακούει και εξωτερικούς ήχους, ήχους δηλαδή έξω από το περιβάλλον που ζει. Στον 5ο  μήνα της εγκυμοσύνης το έμβρυο φαίνεται να ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως ρυθμούς ή μελωδίες. Την περίοδο αυτή και καθώς το έμβρυο φτάνει το 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, εκτός από τη φωνή της μαμάς μπορεί να ακούσει και την φωνή του μπαμπά του.

Το έμβρυο έχει αντίληψη;
Φυσικά και έχει.

Τι μπορεί να καταλάβει ένα έμβρυο;
Το έμβρυο μπορεί να καταλάβει και να αισθανθεί σχεδόν τα πάντα. Τα συναισθήματα της μητέρας το επηρεάζουν. Αν πχ. είναι χαρούμενη, ήρεμη, ευχαριστημένη, νιώθει ευεξία. Αν είναι σε κατάσταση στρες, το έμβρυο το αισθάνεται. Αν χαϊδεύει την κοιλιά η μαμά ή ο μπαμπάς, νιώθει τη διαφορετικότητα και ανταποκρίνεται.

Υπάρχουν ήχοι που ευχαριστούν το μωρό και άλλοι που το ενοχλούν;
Αναμφισβήτητα ναι! Είναι διαφορετικό να ακούς μια μελωδία και διαφορετικό έναν κρότο. Συνήθως η μητέρα γνωρίζει τι ευχαριστεί το έμβρυο και τι το δυσαρεστεί από τις κινήσεις του μέσα στη μήτρα της.
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο το έμβρυο μπορεί να αισθανθεί και να καταλάβει κάθε ήχο, κίνηση ακόμη και τα συναισθήματα της εγκυμονούσας μητέρας. Φροντίστε να είστε ήρεμη και σε καλή ψυχολογική κατάστηση κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας