Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-01 13:59:29 +0300 Αναγνωρίζουμε τα ευαίσθητα παιδιά. Το ευαίσθητο παιδί

Το ευαίσθητο παιδί

Το ευαίσθητο παιδί 470 900
Αναγνωρίζουμε τα ευαίσθητα παιδιά.

Σχεδόν όλα τα νήπια είναι ευέξαπτα. Πολλά όμως νήπια είναι περισσότερο ευαίσθητα από τα παιδιά της ηλικίας τους. Ως γονείς πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτή την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους και να τους φερθούμε αναλόγως.

Μήπως το παιδί έχει περισσότερα ξεσπάσματα από τους συμμαθητές του. Μήπως με το παραμικρό βάζει τα κλάματα και εμείς σπεύδουμε να το χαρακτηρίσουμε κλαψιάρη;  Τα ευαίσθητα παιδιά βιώνουν το κάθε τι περισσότερο έντονα από τους συνομήλικους τους. 

Ας δούμε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε πως μεγαλώνουμε στο σπίτι ένα «ευαίσθητο» παιδί.

Το ευαίσθητο παιδί φαίνεται από όταν είναι μωρό. Μπορεί όσο μεγαλώνει τα σημάδια να είναι εντονότερα, το θέμα είναι πως τα σημάδια αυτά έχουν κάνουν την εμφάνιση τους από τη γέννησή του. Μπορεί να νομίζαμε πως φταίνε οι κολικοί που το μωρό κλαίει παραπάνω ή πως δεν κοιμόταν όσο τα άλλα μωρά λόγω του διαφορετικού προγράμματος. Η αλήθεια είναι πως το μωρό μας από μικρό έδειχνε την ανάγκη να το έχουμε περισσότερες ώρες στην αγκαλιά μας να το κανακεύουμε και να το αγκαλιάζουμε. 

Τα παιδιά που είναι ευαίσθητα είναι και περισσότερα σχολαστικά και παίρνουν τα πάντα τοις μετρητοίς. Ακόμη και το φαγητό τους. Είναι ικανά να ασχοληθούν για πολύ ώρα με ένα πιάτο που έχει μέσα ένα τοστ, αν το ψωμί δεν είναι όπως το θέλουν τραγανό ή μη ή αν δεν περιέχει μόνο τα αγαπημένα τους υλικά.

Τα βάζουν με τα ρούχα τους! Τα παιδιά αυτά, ενοχλούνται πολύ συχνά με τα ρούχα τους. Η παροιμία «τρώγονται με τα ρούχα τους» βρίσκει εδώ την απάντησή της. Μπορεί να ασχολούνται ώρες με μια ετικέτα που τα ενοχλεί ή ένα κομμάτι κλωστής που μπορεί να προεξέχει. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αρχίσουν την γκρίνια και να ζητούν επίμονα να τους βγάλουμε αμέσως το ρούχο. Όσο και αν προσπαθούμε να τα πείσουμε πως δεν είναι κάτι η κλωστή που περισσεύει, άδικος κόπος. Για αυτά είναι εφιάλτης. Καθώς όπως προαναφέραμε παραπάνω είναι πολύ σχολαστικά και τελειομανή αυτού του είδους τα άτομα. 

Μαζί με την ευαισθησία είναι ανεπτυγμένος και ο φόβος αυτών των παιδιών. Τα ευαίσθητα παιδιά δεν μπορούν να χειριστούν πολλές φορές τα μηνύματα των παραμυθιών και να διακρίνουν που σταματά το ψέμα και ξεκινά η αλήθεια και τούμπαλιν. 

Αν ανακαλύψουμε πως το παιδί μας είναι λίγο παραπάνω ιδιότροπο από τα άλλα τότε πρέπει να ελέγξουμε από που πηγάζει αυτή τους η ιδιοτροπία. Κάθε φορά που ο τρόπος τους μας φέρνει στα όριά μας προσπαθούμε να εξηγήσουμε στο εαυτό μας πάνω απ΄όλα πως μεγαλώνουμε ένα ιδιαίτερο παιδί. 

Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να ωθήσουμε ένα τέτοιο παιδί στο να αλλάξει. Είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε. Η δική μας συμπεριφορά πρέπει να διαμορφωθεί με γνώμονα την ευαισθησία του παιδιού μας. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός πως αυτά τα παιδιά, αναπτύσσουν πολλές δεξιότητες όπως καλλιτεχνικές κτλ. Δίνουμε στα παιδιά μας την δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από το χορό, τη μουσική ή τη γυμναστική. Γράφουμε το παιδί σε ένα σύλλογο που θα μπορεί να εκφράσει το ταλέντο αλλά να αρχίσει να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά. 

 

Πηγή: whattoexpect.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας