Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-03 16:07:17 +0300 Μαμά εξομολογείται ότι "μισεί το θηλασμό"

Μαμά εξομολογείται ότι "μισεί το θηλασμό"

Μαμά εξομολογείται ότι "μισεί το θηλασμό" 470 900
Το πρώτο πράγμα που μου είχε η γιατρός ήταν να σταματήσω να θηλάζω.

Να το είπα! 

 

Μια μαμά εξομολογείται. 

 

Όταν τα τρίδυμά μου γεννήθηκαν, υπήρχαν αρκετές επιπλοκές στην γέννα και ήρθα πολύ κοντά στο να χάσω τη ζωή μου. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε πως το πιθανότερο ήταν να μην μπορέσω να θηλάσω τα μικρά μου. Όμως ένα θαύμα συνέβη και μαγικά το σώμα μου είχε αρκετό γάλα και για τα τρία μου μωρά. Ήμουν τόσο περήφανη που το σώμα μου αντιδρούσε θετικά και μου έδινε ότι χρειαζόταν για να φροντίσω τα μωρά μου. 


 

Θα πήγαινα κάθε μέρα στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών με το γάλα που είχα αποθηκεύσει από το προηγούμενο βράδυ και θα έπαιρνα σειρά θηλάζοντας ένα ένα τα μωράκια. Λόγω ενός θέματος υγείας που είχαν στο στομάχι τους ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή όσο θήλαζαν, οπότε απαραίτητα έπρεπε να τα θηλάζω ξεχωριστά. Την ίδια στιγμή προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ την ώρα εκείνη για να δημιουργήσω μία μοναδική σύνδεση με το καθένα. 

 

Όταν επιτέλους ήρθαν σπίτι μαζί μας, τα θήλαζα αποκλειστικά.

 

Ήμουν πολύ εξαντλημένη από το συνεχόμενο θηλασμό και για τα τρία μωράκια αλλά παράλληλα δεν ήθελα να απογοητεύσω ούτε εκείνη αλλά ούτε και εμένα. Μια φίλη  μου μου είχε πει πως η φόρμουλα είναι δηλητήριο και κάθε φορά που ήμουν εξαντλημένη και σκεφτόμουν να τα παρατήσω, οι ενοχές με πλημύριζαν. 

 

Οι εβδομάδες συνέχισαν να περνούν και εγώ ήμουν χαμένη μέσα σε ομίχλη. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Άρχισα να μισώ τον θηλασμό και ακόμα να ζηλεύω τον άντρα μου που μπορούσε να κοιμηθεί, ενώ εγώ έπρεπε να αντλώ γάλα, βάζοντας δύο μηχανήματα στο στήθος μου.

 

Υπήρχε ένας πόλεμος στην καρδιά μου και ντρεπόμουν που δεν ήθελα άλλο να θηλάζω. 

 

Η ενοχή πραγματικά μπορεί να σε ισοπεδώσει. 


 

Όταν τα μωρά μου έγιναν 3 μηνών είδα τον γιατρό μου ζητώντας βοήθεια για την επιλόχεια κατάθλιψη και για το άγχος που βίωνα. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βήματα που έχω κάνει στη ζωή μου αλλά μάλλον και το πιο σωστό για τον εαυτό μου εκείνη τη στιγμή. Χρειαζόμουν βοήθεια. Ήμουν εξαντλημένη, σε βαθιά θλίψη και δεν με αναγνώριζα. Το πρώτο πράγμα που μου είχε η γιατρός ήταν να σταματήσω να θηλάζω. Μάλιστα ήταν μέρος της συνταγογράφησης της για να καταλάβω μάλλον πόσο το εννοούσε και πόσο έπρεπε να το ακολουθήσω. Ένιωσα πως μου έδωσε την άδειά της να σταματήσω. 

 

Έτσι σταμάτησα. 

 

Αν θέλετε να κρατήσετε κάτι από την ιστορία μου κρατήστε αυτό. 

Η τροφή είναι ότι καλύτερο. Τροφή μητρικού γάλακτος. Τροφή από φόρμουλα. Δεν έχει σημασία. Όπως και να έχει είσαι μια υπέροχη μαμά. Να περιβάλλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν γιατί το χρειάζεσαι αυτό, ιδιαίτερα τώρα που είσαι Μαμά. Πραγματικά προσπαθούμε όλες πολύ να μεγαλώσουμε καλούς ανθρώπους, οπότε ας είμαστε μαζί μαμάδες και ας αλληλουποστηριζόμαστε. 


source: Instagram

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας