Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-13 17:26:13 +0200 «Period Poverty»: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την περίοδο των μαθητριών. Ξεκινά παροχή δωρεάν προϊόντων για την περίοδο Eλληνικά σχολεία

Ξεκινά παροχή δωρεάν προϊόντων για την περίοδο Eλληνικά σχολεία

Ξεκινά παροχή δωρεάν προϊόντων για την περίοδο Eλληνικά σχολεία 470 900
«Period Poverty»: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την περίοδο των μαθητριών.

 

«Με τη δημόσια υγεία έχει να κάνει και η νέα δράση του υπουργείου Υγείας. Είναι το πρόγραμμα Period Poverty για όσες γυναίκες στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το μηνιαίο κόστος των προϊόντων περιόδου για τις ίδιες ή και τις κόρες τους, που οδηγεί κορίτσια να απουσιάζουν έως και 30 ημέρες ή περισσότερο από το σχολείο λόγω της έλλειψης προϊόντων περιόδου. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται και αυτό από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα απευθύνεται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Δυτική Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου σε 200 σχολεία για περίοδο δύο ετών, εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς (ιδιαίτερα για μονογονεϊκές οικογένειες), εκστρατείες αποστιγματισμού και παρεμβάσεις ενδυνάμωσης για όλα τα κορίτσια της χώρας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το πρόγραμμα για την περίοδο των μαθητριών θα εκπονηθεί σε 200 σχολεία της Δυτικής Αττικής και της Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει δύο σχολικά έτη.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου στα σχολεία.
  • Εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς (ιδιαίτερα για μονογονεϊκές οικογένειες).
  • Πακέτο περιόδου στο σχολείο.
  • Αποστιγματοποίηση περιόδου & προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των κοριτσιών
  • Παράλληλα θα υπάρξει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήνους για θέματα περιόδου, με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης.

 

Πιο συγκεκριμένα, στα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα διανεμηθούν στα κορίτσια ειδικά kit περιόδου, με σκοπό τα κορίτσια να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της περιόδου, ως μια φυσιολογική κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την υγεία τους.

Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν από το σχολείο κάθε μήνα, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας να ανταπεξέλθουν στο κόστος προϊόντων περιόδου.

Την ίδια στιγμή το 20% των μητέρων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία λόγω του υψηλού κόστους αγοράς προϊόντων περιόδου, ενώ το 18% δεν έχει προχωρήσει με αγορές ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αγοράσει σερβιέτες.

Παρόμοια προγράμματα έχουν τρέξει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σκωτία και η Ισπανία. 

Πηγή: www.cnn.gr

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας