Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-25 12:34:03 +0300 Θεσσαλονίκη έγραψες! Μαθητές βραβεύτηκαν για δράσεις κατά του καπνίσματος

Θεσσαλονίκη έγραψες! Μαθητές βραβεύτηκαν για δράσεις κατά του καπνίσματος

Θεσσαλονίκη έγραψες! Μαθητές βραβεύτηκαν για δράσεις κατά του καπνίσματος 470 900
Καλλιτεχνικές δράσεις από μαθητές κατά του καπνίσματος.

Μαθητές από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης μέσα από θεατρικά δρώμενα αλλά και ομιλίες, θέτουν το ζήτημα του καπνίσματος, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας.

Στην κατάμεστη αίθουσα από μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, το 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε φέτος έχοντας ως θεματική την «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

Οι μαθητές με τις μπογιές και τα πινέλα τους σκέψεις, συναισθήματα και μηνύματα για το πώς το κάπνισμα επηρεάζει την καθημερινότητά μας, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό και παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Μαθητές βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις», σε μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Παιδείας και τη συμβολή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι για να αλλάξουμε ακόμη πιο πολύ τη νοοτροπία της κοινωνίας μας, άλλα και ειδικότερα των παιδιών, πρέπει να δουλέψουμε στη σχολική ηλικία και αυτό κάνουμε επί σειρά ετών. Έχουμε πετύχει αρκετά αξιόλογα αποτελέσματα, για τα οποία βραβεύτηκαν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι δράσεις μας ως οι καλύτερες δράσεις για τον καρκίνο στην Ευρώπη, τον προηγούμενο χρόνο. Η φιλοσοφία των εκδηλώσεων αυτών δεν είναι να κάνουμε μάθημα στα παιδιά, άλλα να βάλουμε τα παιδιά να υψώσουν τη φωνή τους για μια κοινωνία καλύτερη, που θα αναδείξει τον ρόλο των παιδιών και θα δυναμώσει τη φωνή τους», τόνισε ο κ. Μπεχράκης, πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Δείτε το βίντεο εδώ.

 

source: ΕΡΤ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας