Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-06 15:27:06 +0300 Μήπως ο πελαργός ετοιμάζεται να σου χτυπήσει το κουδούνι; Τα σημάδια της μητρότητας

Τα σημάδια της μητρότητας

Τα σημάδια της μητρότητας 470 900
Μήπως ο πελαργός ετοιμάζεται να σου χτυπήσει το κουδούνι;

Το να αποκτήσει ένα ζευγάρι παιδί είναι μια μεγάλη απόφαση και από τις δύο μεριές. Είναι μια απόφαση που θα πάρεις με το σύντροφό σου προκειμένου να μεγαλώσεις την οικογένεια σου και να φέρεις στον κόσμο τον καρπό του έρωτά σας. Πότε είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να φέρεις ένα μωρό στον κόσμο.

Μήπως τα απλά και καθημερινά σημάδια μαρτυρούν πως η απάντηση στην ερώτηση «Εγώ πότε θα γίνω, μάνα» είναι «τώρα!». Μήπως τώρα είναι το σωστό timing; 

Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια αυτά που μαρτυρούν πως, αν δεν έχουμε βάλει ακόμη μπρος για ένα παιδί, ήρθε η ώρα! 

Θυμάσαι τον παιδικό σου έρωτα στο γυμνάσιο; Την καρδιά σου που κόντευε να σπάσει από την ταχυπαλμία κάθε φορά που πέρναγε δίπλα σου; Ε αυτό ακριβώς το καρδιοχτύπι γίνεται κάθε φορά που βλέπεις ένα μωρό! Η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή! Όχι, δε φταίνε οι πολλοί  καφέδες και το στρες της δουλειάς … Η μητρότητα σου χτυπάει την πόρτα.

Βγαίνεις για καφέ με τη φίλη σου, που μόλις απέκτησε μωρό και περνάς περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί του παρά για να ακούσεις τα νέα της! Ας μην κάνουμε λόγο για τις εξόδους σου με τον σύντροφό σου. Την περισσότερη ώρα χαζεύεις τα μωρά που περνάνε το δρόμο και πιάνεις κουβέντα με τα δίχρονα που έρχονται στο τραπέζι σας, παρά ακούς τι σου λέει ο σύντροφός σου.

Στα πολυκαταστήματα, σπαταλάς περισσότερο χρόνο στην περιοχή του μαγαζιού με τα παιδικά ρούχα παρά με των ενήλικων. Ενώ κάθε φορά που βλέπεις ένα σύνολο, ονειρεύεσαι πως θα ντύνεις το μελλοντικό μωρό σου παρά αν αυτό το σύνολο της βιτρίνας ταιριάζει στο στυλ και το γούστο σου.

Χωρίς να το έχεις  καταλάβει, έχει δώσει ονόματα στα «φανταστικά» παιδιά σου. Τουλάχιστον δύο για το καθένα. Πιο πολλές είναι οι σκέψεις που κάνεις για το πώς θα ονομάσεις τα παιδιά σου παρά για το πόσα παιδιά θα κάνεις. Φυσικά κάθε όνομα το φωνάζεις και δυνατά, προκειμένου να δεις πως θα ακούγεται, όταν το μικρό σου κάνει σκανταλιές και θα πρέπει να το φωνάξεις με το όνομά του.

Εννοείται  πως ενδόμυχα πάντα και χωρίς να το πεις σε κανέναν, σκέφτεσαι τι θα επιλέξεις για την εκπαίδευσή του, δημόσιο ή ιδιωτικό.
Ζητάς από την κολλητή σου να φυλάξεις το μωρό της! Ναι, προφανώς θες να ξεκουράσεις την κολλητή σου, αλλά από την άλλη μεριά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνεις πρόβα!

Αγοράζεις μπλούζες και φουστάνια σε μέγεθος XXL. Πίσω από τη φράση «τρελαίνομαι για τα φαρδιά ρούχα» κρύβεται η φράση «μα τι ωραία που θα δείχνω με τη φουσκωμένη μου κοιλίτσα». 

Χωρίς να το έχεις καταλάβει και χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, έχεις κόψει όλες τις κακές συνήθειες, τρέφεσαι σωστά και προσέχεις το βάρος σου. Πού και πού κάνεις και αναζήτηση στο διαδίκτυο για μυστικά και συμβουλές «πώς θα μείνετε έγκυος».
Κάθε φορά που επισκέπτεστε το σπίτι ενός φίλου με παιδί, δεν αφήνετε κανέναν να παίξει ή να ασχοληθεί μαζί του, καθώς θέλετε να περάσετε χρόνο μόνο εσείς μαζί του. Εγωιστικό; Καθόλου! Δεν φταίτε εσείς, είπαμε το κουδούνι της μητρότητας.

Πηγή: popsugar.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας