Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-15 15:38:16 +0300 Η κλινική ΡΕΑ δίνει ελπίδα ζωής με τις δράσεις της Η Κλινική ΡΕΑ αναζητά εθελοντές δότες μυελού οστών

Η Κλινική ΡΕΑ αναζητά εθελοντές δότες μυελού οστών

Η Κλινική ΡΕΑ αναζητά εθελοντές δότες μυελού οστών 470 900
Η κλινική ΡΕΑ δίνει ελπίδα ζωής με τις δράσεις της. Ενημερωθείτε σχετικά εδώ!

Η Κλινική ΡΕΑ, θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες του Συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για την εξεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να ενεργοποιήσει την κοινωνία σε μία νέα εθελοντική δράση, δημιούργησε το Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Μυελού των Οστών ΡΕΑ.

Στόχος του Κέντρου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.

Υπάρχει πραγματική ανάγκη για εθελοντές δότες;
Κάθε χρόνο στην Ευρώπη γίνονται 15.000 μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Από αυτές, μόλις οι 200 μεταμοσχεύσεις αφορούν την Ελλάδα. Αντίστοιχα, σε παγκόσμια κλίματα καταγράφονται 13.000.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στη χώρα μας, έχουν καταγραφεί περίπου 15.000 εθελοντές. Ο μικρός αυτός αριθμός εθελοντών δοτών δεν επαρκεί για την ανεύρεση συμβατών δοτών σε Έλληνες ασθενείς. Λόγω της έλλειψης Ελλήνων εθελοντών δοτών, η πλειοψηφία των μοσχευμάτων προέρχεται από χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, η καταγωγή του δότη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, αφού, όπως δείχνουν μελέτες, αυξάνει τις πιθανότητες συμβατότητας.

Ποιοι άνθρωποι μας έχουν ανάγκη;

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθένειες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο. Τέτοιες είναι διάφοροι τύποι λευχαιμιών, λεμφωμάτων, η απλαστική αναιμία, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεταβολικά νοσήματα, μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία κ.α.

Γιατί να γίνω εθελοντής δότης μυελού των οστών;

Γενικότερα, υπάρχει η πεποίθηση ότι μόνο οι κοντινοί συγγενείς μπορεί να είναι συμβατοί. Κι όμως, μόνο το 30% των ανθρώπων βρίσκουν συμβατό δείγμα μυελού των οστών από κάποιο συγγενή. Η συμβατότητα δύο ανθρώπων είναι δύσκολη και σπάνια, γι΄ αυτό είναι πολύτιμη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρες 08:00 16:00 σε 2 τοποθεσίες. Στην Πλατεία Κοραή (Σωτήρος Δίος & Καρϊσκου) και στο Σταθμό του μετρό στα Μανιάτικα. 

      Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας