Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-07-29 15:27:27 +0300 ChildRescue: Βοήθησε κι εσύ στον εντοπισμό ενός παιδιού που χάθηκε ChildRescue: Βοήθησε κι εσύ στον εντοπισμό ενός παιδιού που χάθηκε

ChildRescue: Βοήθησε κι εσύ στον εντοπισμό ενός παιδιού που χάθηκε

ChildRescue: Βοήθησε κι εσύ στον εντοπισμό ενός παιδιού που χάθηκε 470 900
Πάνω από 250.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Όταν ένα παιδί εξαφανίζεται, η άμεση κινητοποίηση των αρχών  τις πρώτες ώρες είναι η μόνη σωτήρια κίνηση για τον εντοπισμό του. 
Με πάνω από 250.000 παιδιά (@MissingChildEU) να δηλώνονται εξαφανισμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η άμεση αντίδραση είναι το κλειδί για τον εντοπισμό των παιδιών πριν είναι πολύ αργά.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει συμβάλει καθοριστικά στον εντοπισμό παιδιών που εξαφανίζονται στη χώρα μας κάνει έκκληση σε όλους μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια του μέσω της νέας εφαρμογής ChildRescue για τον εντοπισμό αγνοούμενων παιδιών.
«Το ChildRescue είναι μια καινοτόμος ευρωπαϊκή πλατφόρμα που συνεισφέρει αποτελεσματικά στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού. Ακόμη, συμβάλλει στην πρόβλεψη, αποτροπή και επίλυση εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων στην Ευρώπη».
Η έναρξη της εφαρμογής ξεκίνησε χτες, 28 Ιουλίου, στην Ελλάδα και έναν μήνα αργότερα, στις 28 Αυγούστου θα αρχίσει στο Βέλγιο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μέσω της πρωτοποριακής του προσέγγισης και του ανοιχτού λογισμικού, οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στα κινητά των χρηστών είναι στοχευμένες, βάσει τοποθεσίας με συσχέτιση τεκμηριωμένων δεδομένων για την πιθανή τοποθεσία του παιδιού σε κίνδυνο.

Η εφαρμογή και η πλατφόρμα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν και από άλλους εθελοντικούς οργανισμούς και αρμόδιες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εξαφάνισης παιδιών, επισημαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Κατεβάστε την εφαρμογή και συμμετέχετε ενεργά. https://www.childrescue.eu/download_app/

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας