Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-02 13:48:24 +0300 8 προτάσεις από γονείς με μεγαλύτερα παιδιά για τους νέους γονείς που τώρα ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Πρακτικές συμβουλές από παλιούς γονείς προς νέους!

Πρακτικές συμβουλές από παλιούς γονείς προς νέους!

Πρακτικές συμβουλές από παλιούς γονείς προς νέους! 470 900
8 προτάσεις από γονείς με μεγαλύτερα παιδιά για τους νέους γονείς που τώρα ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους.

 

Καρέκλα θηλασμού

Πολλοί υποτιμούν μια καλή καρέκλα θηλασμού ή ένα σωστό ανατομικό μαξιλάρι. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο διάστημα της ζωής του μωρού, η μητέρα περνά αρκετό χρόνο θηλάζοντας ή αντλώντας γάλα. Προμηθευτείτε μια άνετη καρέκλα θηλασμού πριν φτάσει το μωράκι σπίτι. Εναλλακτικά επιλέξτε ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού, για να σας υποστηρίξει το πρώτο διάστημα. 

 

Πλάνο βοήθειας 

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο, που μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια. Η κούραση του πρώτου διαστήματος είναι μεγάλη. Ένα συγγενικό πρόσωπο ή ένας καλός φίλος που θα μπορέσει να κρατήσει το μωρό, όσο εσείς κάνετε ένα μπάνιο ή ξαπλώνετε για λίγο είναι κλειδί. 

 

Βολικό καρότσι

Ψάξτε για ένα καρότσι το οποίο θα είναι ελαφρύ, θα κλείνει εύκολα, θα προστατεύει το μωράκι και δεν θα χρειαστεί να το αλλάξετε λίγους μήνες μετά επειδή δεν θα χωράει. Υπάρχουν πλέον στα περισσότερα καταστήματα, πολλές εταιρείες για καρότσια που συνοδεύουν την ανάπτυξη του παιδιού. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον φίλο σας ή φίλη σας το παλιό τους καρότσι. 

 

Φίλτρα νερού  

Οι περισσότεροι γονείς όταν έρχεται στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς τους, προσπαθούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στο ίδιο. Το φίλτρο νερού,  είτε είναι ενσωματωμένο στη βρύση, είτε σε μορφή ενός εργαλείου όπως πχ κανάτα με φίλτρο, είναι κάτι που επιλέγουν πολλοί νέοι γονείς με σκοπό, να μην αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια. 

 

 Βαμβακερά ρούχα  

Μη-συνθετικά ρούχα είναι πολύ σημαντικά για το μωράκι. Το δέρμα του είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε οτιδήποτε “μη φυσικό”. Χρειάζεται να μπορεί να αναπνέει το δέρμα και να μην ερεθίζετε ή να ιδρώνει. Τα περισσότερα ρούχα και σεντόνια που κυκλοφορούν σε καταστήματα για παιδιά είναι βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά, επομένως δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι γονείς να τα προμηθευτούν. 

 

Τσάντα με τα πρώτα είδη 

Πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα συγκάματος, υποαλλεργικές κρέμες και σαμπουάν, φυτικά απορρυπαντικά είναι τα βασικά προϊόντα που βρίσκει κανείς σε μια τσάντα μετά το μαιευτήριο. 

 

 Φροντίδα για τη μαμά 

Η μαμά λίγο μετά την εγκυμοσύνη μπορεί να πάρει προμηθευτεί κάποια συμπληρώματα διατροφής. Είναι σημαντικό να είναι συμβατά για νέες μητέρες - ειδικά αν θηλάζει - και να έχει επικοινωνήσει με τον γιατρό της πριν τα ξεκινήσει. 


 

 Προετοιμασία σπιτιού

Η ασφάλεια στο σπίτι είναι κομβική όταν μπαίνει στο σπίτι ένα μικρό μωρό. Το ζευγάρι συνήθως έχει χρόνο να προετοιμάσει το σπίτι, μέχρι να αρχίσει το μωρό να μπουσουλάει, όμως κάποια βασικά σημεία όπως ο καλός αερισμός του σπιτιού, η ισορροπία στη θερμοκρασία, να μην υπάρχουν σημεία σκουριάς ή εστίες μόλυνσης είναι σημαντικά.  


 

Τέλος, μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό και τη μαία σας κατά την επιστροφή σας με το μωρό στο σπίτι. Θα σας κατευθύνουν ανάλογα με τις ανάγκες και το ιστορικό σας.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας