Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-05 17:15:20 +0200 7 νέα task που αναλαμβάνει ένας νέος πατέρας

7 νέα task που αναλαμβάνει ένας νέος πατέρας

7 νέα task που αναλαμβάνει ένας νέος πατέρας 470 900
Μερικές ιδέες για να απολαύσει ο μπαμπάς τη σχέση του με το παιδί.

Η πατρότητα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, όμως, παρά τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τις ευθύνες που δημιουργεί, δεν παύει να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Οι παρακάτω ιδέες θα βάλουν τις πιο γερές βάσεις για τη σχέση του μπαμπά με το μωρό, από την αρχή.  

 

1. Από τη βρεφική ηλικία φροντίζουμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε κρατώντας το παιδί στην ήρεμη αγκαλιά μας. Κανένα μωρό δεν έπαθε ποτέ τίποτα από την πολλή αγάπη.

2. Ταϊζουμε το παιδί με το μπιμπερό, όποτε αυτό είναι εφικτό. Με αυτό τον τρόπο χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με το βρέφος. 

3. Ο μπαμπάς πρέπει να είναι σε θέση να μείνει μόνος του με το παιδί του όταν η μαμά βρίσκεται εκτός σπιτιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να το αλλάξει, να το ταϊσει, να το κοιμίσει και να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο με ψυχραιμία.

4. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, επιλέγουμε μια δική μας, αγαπημένη δραστηριότητα και την ζούμε παρέα με το παιδί ανά τακτά διαστήματα. Η δική μας ικανοποίηση γίνεται με αυτόν τον τρόπο  και δική του, ακόμη και αν δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς κάνουμε.

5. Κρατάμε ζεστή τη σχέση με τη σύντροφό μας. Το ότι γίναμε γονείς δε σημαίνει ότι πάψαμε να είμαστε και σύντροφοι. Η μαμά συνήθως είναι πολύ απασχολημένη (αλλά και πολύ κουρασμένη) για να ασχοληθεί με την ρομαντική διάσταση της σχέσης μας, οπότε η ευθύνη βαραίνει εμάς. 

6. Τραγουδάμε στο μωρό! Τα μωρά τρελαίνονται για μουσική και τραγούδι και δεν χρειάζεται να έχουμε πτυχίο ορθοφωνίας για να το γοητεύσουμε. Η οπτική επαφή με το μωρό ,όσο διαρκεί το...μουσικό διάλειμμα, θα το ευχαριστήσει ακόμη περισσότερο και θα ενισχύσει τη σχέση μας μαζί του. 

7. Εκτός από το τραγούδι, τα παιδιά τρελαίνονται για τις βόλτες. Βάλτε στην ημερήσια διάταξη μια βόλτα με το μωρό, στο καροτσάκι ή ακόμη καλύτερα στον μάρσιππο. Όσο διαρκεί η βόλτα, μιλήστε του για όσα βλέπει γύρω του. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς του λέτε, όμως ο ήχος της φωνής σας το ευχαριστεί και το καθησυχάζει.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας