Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-06 10:04:24 +0200 Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά το διαζύγιο

Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά το διαζύγιο

Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά το διαζύγιο 470 900
Αυτή η γιορτή, η οποία παραδοσιακά περιλαμβάνει το οικογενειακό στοιχείο, μπορεί να είναι δύσκολη για τους χωρισμένους γονείς, ειδικά όταν τα παιδιά τους δεν είναι μαζί για τα Χριστούγεννα.

Παρακάτω, παρουσιάζονται συνήθεις ερωτήσεις που γίνονται από τους χωρισμένους γονείς όσο πλησιάζει η 24η Δεκεμβρίου και λύσεις σε ορισμένες από αυτές,  προκειμένου να αναβιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με το δικό τους τρόπο.

Ποιος θα έχει την επιμέλεια των παιδιών αυτό το χρόνο;

Οι διαζευγμένοι γονείς είναι συχνά πολύ ιδιότροποι σχετικά με τη συμμόρφωση στη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Για να αποφευχθεί μια οικογενειακή κρίση που θα μπορούσε να διαταράξει τα παιδιά, είναι καλύτερα να ενημερώσετε το ημερολόγιό σας αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών, αρκετούς μήνες πριν. Σε κάθε περίπτωση, μην ζητήσετε από τα παιδιά να επιλέξουν με ποιον από τους δυο σας θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα, καθώς αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την αίσθηση της πίστης τους σε έναν από τους δύο γονείς τους.

Ποιός θα δώσει το καλύτερο δώρο στα παιδιά;

Μετά από ένα χωρισμό, μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι προς τα παιδιά σας, ή να ζηλεύετε τον/την πρώην σύζυγό σας. Συνεπώς, σε μερικές οικογένειες, υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος μπορεί να δώσει το πιο ακριβό δώρο για τα Χριστούγεννα. Η σχέση με τον συν-γονέα δεν είναι ένας διαγωνισμός και το παιδί μπορεί να καταλάβει γρήγορα το τι συμβαίνει και να επωφεληθεί από αυτή την αδυναμία παίρνοντας τελικά αυτό που θέλει.

Θα πρέπει να καλέσω τον/την πρώην μου στο ρεβεγιόν, προς όφελος των παιδιών μου;

Γιατί όχι, αν εξακολουθείτε να έχετε φιλικές σχέσεις μεταξύ σας. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Ένα παιδί μπορεί να μπερδευτεί, όταν οι χωρισμένοι του γονείς συναντηθούν και δώσουν την εντύπωση οτι είναι ξανά μια οικογένεια. Προσέξτε επίσης πάρα πολύ, τις δυσάρεστες συνέπειες και διαταραχές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που ένας από τους δύο γονείς έχει ξεκινήσει μια νέα οικογένεια. Τι θα γίνει με τα νέα μέλη αυτής;

Αυτά είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως διαζευγμένος με τα παιδιά.

Ασυναίσθητα ή όχι, πολλοί χωρισμένοι γονείς μπορεί να νιώσουν μια νοσταλγία την περίοδο των Χριστούγεννων. Ο χωρισμός είναι μια διαδικασία που αλλάζει τους ανθρώπους. Είναι φυσιολογικό οι οικογενειακές παραδόσεις να αλλάζουν και αυτές ώστε να ταιριάζουν καλύτερα με τη νέα ζωή του καθενός. Και αν εσείς αισθάνεστε καλύτερα, τα παιδιά θα ωφεληθούν επίσης.

Αυτά είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως διαζευγμένος χωρίς τα παιδιά.

Οι χωρισμένοι γονείς συμφωνούν ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τους ίδιους. Καθώς το ζευγάρι χωρίζει, αλλάζει και ο κοινωνικός του κύκλος. Γνωρίζουν νέους ανθρώπους που φυσιολογικά θα τους ταιριάζουν πιο πολύ, συνεπώς θα μπορούν να περάσουν τις γιορτές με καινούργιους φίλους, σε καινούργια περιβάλλοντα. Πρέπει να γνωρίζετε οτι τα παιδιά σας είναι με τον άλλο γονέα τους, οπότε και είναι καλά. Θα πρέπει να καθησυχάσετε τον εαυτό σας: θα υπάρξουν κι άλλα Χριστούγεννα που θα τα περάσετε με τα παιδιά κι επίσης θα έχετε όλο τον υπόλοιπο χρόνο μπροστά, για να τα δείτε όπως εσείς επιθυμείτε. Τώρα είναι μια στιγμή για να φροντίσετε τον εαυτό σας!

 

Πηγή: www.2houses.com/en/blog

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας