Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-06-01 17:34:29 +0300 Εφτά μικρά μυστικά για έξυπνα μωρά! 6+1 καθημερινές δραστηριότητες για έξυπνα μωρά από κούνια

6+1 καθημερινές δραστηριότητες για έξυπνα μωρά από κούνια

6+1 καθημερινές δραστηριότητες για έξυπνα μωρά από κούνια 470 900
Εφτά μικρά μυστικά για έξυπνα μωρά!

Κάθε γονιός θέλει το μωρό του να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει ένα έξυπνο και δραστήριο παιδί. Σύμφωνα με την παιδίατρο Alyson Shaw, η εκγύμναση του μυαλού του μωρού μας μπορεί εύκολα να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας μέσα από εφτά απλές δραστηριότητες.

1. Θηλασμός
Ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία του μωρού μας. Γνωρίζατε όμως ότι πέραν όλων των άλλων κάνει το μωρό μας πιο έξυπνο; Κατά τη διάρκεια του θηλασμού το μυαλό του μωρού μας δε σταματά να δουλεύει! Η απόσταση που μας χωρίζει από το μωρό μας είναι αρκετή για να ανταλλάσουμε εκφράσεις και νεύματα!

2. Βόλτα με το αμάξι
Η αλήθεια είναι ότι όταν οδηγούμε και το μωρό μας κάθεται αναπαυτικά στο καθισματάκι του, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως που σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε είναι να τραγουδήσουμε στο μωρό μας, κάτι που δε χρειάζεται χέρια! Το τραγούδι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία για ένα μωρό. Παρατηρεί τους χρωματισμούς της φωνής μας και ακούει λέξεις για πρώτη φορά!

3. Αλλαγή πάνας 
Η αλλαγή πάνας δεν είναι ακριβώς η αγαπημένη μας δραστηριότητα, είναι όμως μία καλή ευκαιρία να εξοικειωθεί το μωρό μας με τη γλώσσα μας. Όταν αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας λοιπόν, του μιλάμε και σε κάθε μας βήμα του εξηγούμε τι κάνουμε. 

4. Η ώρα του μπάνιου
Το μπάνιο του μωρού μπορεί να γίνει μάθημα φυσικής και μαθηματικών! Παίζουμε με το νερό και το μικρό μας παρατηρεί πώς λειτουργεί η βαρύτητα, πόσες φυσαλίδες εμφανίζονται και πώς αισθάνεται την αίσθηση του νερού στο σώμα του.

5. Ώρα για ψώνια
Την επόμενη φορά που θα πάτε στο μανάβικο της γειτονιάς σας, πάρτε και το μωρό σας μαζί. Δείξτε του τα δεκάδες λαχανικά και φρούτα, εξηγήστε τους τα σχήματα, τα χρώματα ακόμα και τις μυρωδιές. Ακόμα και αν δεν μπορεί να αντιληφθεί τα πάντα, σίγουρα τα πολλά χρώματα και το πρωτόγνωρο περιβάλλον θα του τραβήξουν το ενδιαφέρον.

6. Βόλτα με το καρότσι
Μία απλή βόλτα, προσφέρει στο μωρό μας πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Το μικρό μας παρατηρεί τα πάντα γύρω του και τα περιεργάζεται. 

7. Ώρα για ύπνο
Ο καλύτερος τρόπος για τελειώσει το μωρό μας τη μέρα του είναι ένα παραμύθι, μία ιστοριούλα ή ένα τραγουδάκι. Φροντίζουμε το μωρό μας να κοιμηθεί αρκετές ώρες, καθώς ο ύπνος ξεκουράζει το μυαλό.

Πηγή: todaysparent.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας