Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-03-21 10:14:50 +0200 Πώς θα καταλάβουμε ότι το μωρό μας είναι έτοιμο για το επόμενo βήμα; 5 σημάδια που θα μας δείξουν ότι το μωρό μας είναι έτοιμο για τις στέρεες τροφές!

5 σημάδια που θα μας δείξουν ότι το μωρό μας είναι έτοιμο για τις στέρεες τροφές!

5 σημάδια που θα μας δείξουν ότι το μωρό μας είναι έτοιμο για τις στέρεες τροφές! 470 900
Πώς θα καταλάβουμε ότι το μωρό μας είναι έτοιμο για το επόμενo βήμα;

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών και πρέπει να μεριμνούμε γι’ αυτήν, ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τους πρώτους μήνες, το γάλα είναι υπεραρκετό, για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού μας, όσο όμως μεγαλώνει και βγάζει δοντάκια σιγά σιγά βάζει στη διατροφή του στέρεες τροφές, που είναι απαραίτητες  για τον οργανισμό του.

Πώς όμως θα καταλάβουμε πότε είναι το μωρό μας έτοιμο να φάει στέρεες τροφές;

Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα για τις νέες μαμάδες είναι τρομακτικά και αγχωτικά. Η πρώτη φορά που γίνεται κάποιος γονιός, είναι πάντα πιο δύσκολη. Όλα είναι πρωτόγνωρα και για πολλά θέματα είμαστε απροετοίμαστοι.  Η διατροφή λοιπόν, είναι ένα θέμα που πάντα αγχώνει τις μαμάδες, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια. Το να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το μωρό μας να ξεκινήσει τις στερεές τροφές δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που μπορούν να μας βοηθήσουν.

  • Πλέον μπορεί να ελέγχει το κεφάλι και το λαιμό του. Να το κρατάει μόνο του, χωρίς να ακουμπάει κάπου και να μπορεί να το γυρίζει ελεύθερα προς όποια κατεύθυνση θέλει. Αν ακόμα δεν το έχει καταφέρει, τότε θα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτό να καταπιεί και δε θα μπορεί εύκολα να φάει στερεές τροφές.
  • Όταν βλέπει εσάς να τρώτε, προσπαθεί να  σας αποσπάσει την προσοχή κάνοντας διάφορους θορύβους.
  • Όταν τελειώνει το γάλα του, δε φαίνεται το ίδιο ικανοποιημένο με παλιότερα.
  • Προσπαθεί να σας πάρει το φαγητό από τα χέρια ή να φτάσει μόνο του το φαγητό που είναι πάνω στο τραπέζι.
  • Όταν του βάζετε ένα κουτάλι στο στόμα του, το ανοίγει.

Κάθε μωρό έχει το δικό του χαρακτήρα και τα παραπάνω σημάδια μπορούν να εμφανιστούν σε διαφορετική περίοδο για κάθε παιδί. Το σύνηθες  όμως είναι, μέχρι την ηλικία των 6 μηνών να τα έχουν εμφανίσει.

Πότε ένα μωρό ΔΕΝ είναι έτοιμο να φάει στερεή τροφή;

Αν και τα σημάδια που είδαμε παραπάνω μας δείχνουν αν το μικρό μας είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα και να ξεκινήσει να καταναλώνει και στέρεες τροφές, υπάρχουν και κάποια που μας προειδοποιούν για το αντίθετο.

Το πιο συνηθισμένο είναι όταν του δίνουμε κάποιο φαγητό, να το βγάζει έξω με τη γλώσσα του. Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμα δεν είναι έτοιμο για στερεή τροφή για διάφορους λόγος. Μόλις οι λόγοι αυτοί παύουν να υφίστανται, τότε το μικρό μας θα ανοίγει το στόμα του και θα δέχεται ό,τι του δίνουμε, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Πηγή: bubhub.com.au

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας