Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-30 01:34:53 +0200 Το είδος και η ποσότητα της πρωτεΐνης που λαμβάνουν τα βρέφη και τα νήπια είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Πρωτεϊνη και παιδική διατροφή

Πρωτεϊνη και παιδική διατροφή

Πρωτεϊνη και παιδική διατροφή 470 900
Το είδος και η ποσότητα της πρωτεΐνης που λαμβάνουν τα βρέφη και τα νήπια είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξή τους.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη κλινική μελέτη η αυξημένη πρωτεΐνη στο βρεφικό γάλα έχει ενοχοποιηθεί για τη γρήγορη αύξηση του βάρους. Ο ρυθμός αύξησης του βάρους των βρεφών που θηλάζουν,  είναι ευρέως αποδεκτός ως ο πιο υγιής τρόπος ανάπτυξης,  καθώς το μητρικό γάλα έχει τη βέλτιστη ποιότητα και ποσότητα πρωτεΐνης.

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για τα μωρά αποτελώντας την ιδανική διατροφή και παρέχοντας προστασία εναντίον των λοιμώξεων.
Όμως τα βρέφη σε ηλικία 6 μηνών, ακόμα και αν τρέφονται με μητρικό γάλα , την ιδανική φυσική τροφή, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις ενεργειακές απαιτήσεις τους.

Στη συνέχεια τα νήπια σταδιακά αυξάνουν την ποσότητα, την ποικιλία και την υφή των στερεών τροφών που καταναλώνουν, καθώς μειώνεται το υγρό τμήμα της δίαιτάς τους.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νήπια συχνά να μην καταναλώνουν πλήρη γεύματα.

Επίσης πολλές φορές τα νήπια δεν είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν νέες τροφές και συχνά εμμένουν στις 4 ή 5 τροφές της αρεσκείας τους και έτσι σπάνια καταναλώνουν όλη την ποικιλία των αναγκαίων για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών τροφών.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι παρά την αξιόλογη πρόοδο της επιστήμης στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής , παρατηρείται σημαντικό έλλειμμα στην ενημέρωση των γονέων, σύμφωνα με μελέτη  που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Βρεφικής Διατροφής της Pfizer. Η έρευνα ανέδειξε ότι ένα μεγάλο μέρος των γονέων διακατέχεται από σύγχυση όσον αφορά στο σωστό ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα:
76% των γονέων πιστεύει λανθασμένα ότι η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης είναι καλή για το μωρό τους.

• 53% δεν είναι σίγουροι πώς να επιβεβαιώσουν ότι το μωρό τους δέχεται τον σωστό τύπο πρωτεΐνης για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξή του.

• 38% δεν γνωρίζουν τι ρόλο έχουν οι πρωτεΐνες.

Επίσης η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γονείς είναι ανταγωνιστικοί όταν πρόκειται για την ανάπτυξη του μωρού τους καθώς το 60% συγκρίνει την πρόοδό του με αυτή άλλων βρεφών8.

Ένα ακόμη εύρημα, αφορά στην επιλογή του βρεφικού γάλακτος. Το 87% των γονέων που επιλέγουν ένα βρεφικό γάλα, δεν γνωρίζουν τι συστατικά θα πρέπει να προσέξουν.

Τέλος, η έλλειψη γνώσης που αναδεικνύεται από την έρευνα, ενισχύει το ρόλο των ιατρών στο θέμα της ενημέρωσης των γονέων και της βοήθειας που μπορούν να τους παρέχουν, ώστε να κατανοήσουν τις διατροφικές ανάγκες του μωρού τους. Τα δύο πέμπτα (39%) των νέων μητέρων ζητούν συμβουλή από το γιατρό τους, ενώ το 91% δηλώνουν ότι βρήκαν τις πληροφορίες που έλαβαν πολύτιμες και χρήσιμες.

Η Pfizer Nutrition κατέχει ηγετική θέση στη βρεφική και παιδική διατροφή, χτίζοντας μια παράδοση από επιστημονικές «πρωτιές» παρέχοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Ανταποκρινόμενη στην ευθύνη της, για παροχή θρεπτικά ισορροπημένων προϊόντων , δημιούργησε τη νέα φόρμουλα S26 Gold system.

Στη νέα φόρμουλα S26 Gold system, η περιεκτικότητα της πρωτεΐνης είναι μειωμένη  κατά 8%, ενώ παράλληλα η ποιότητα της πρωτεΐνης είναι αισθητά βελτιωμένη λόγω της αύξησης της α-λακταλβουμίνης (α-πρωτεΐνη).
Η νέα ισορροπημένη φόρμουλα, προσφέρει έναν πιο αργό ρυθμό αύξησης βάρους, πιο κοντά σε εκείνον των θηλαζόντων βρεφών από ότι μια τυπική φόρμουλα2. Επιπλέον, σύμφωνα με κλινική μελέτη η νέα φόρμουλα είναι το ίδιο καλά ανεκτή από το γαστρεντερικό με το μητρικό γάλα προκαλώντας λιγότερο συχνά δυσκοιλιότητα και διάρροιες2 .

Με βάση τη νέα φόρμουλα S26 Gold system δημιουργηθήκαν τα προϊόντα:

S-26 GOLD ΙΙ , θρεπτική τροφή δεύτερης βρεφικής ηλικίας για βρέφη ηλικίας 6 έως 12 μηνών. Η κατανομή των θρεπτικών μακροσυστατικών είναι κατάλληλη για τα βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας.9,10,11

S-26 PROGRESS GOLD,  θρεπτικό γάλα ανάπτυξης, κατάλληλο για νήπια από τον 1ο έως τον 3ο χρόνο, με μοναδικό συνδυασμό σημαντικών θρεπτικών ουσιών σε κατάλληλα επίπεδα.Το S-26 PROGRESS GOLD δεν περιέχει σακχαρόζη , διαμορφώνοντας συνήθειες υγιεινής διατροφής από την νηπιακή ηλικία. Είναι εμπλουτισμένο με σίδηρο, στοιχείο που βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα, απαραίτητο στην πρόληψης της σιδηροπενικής αναιμίας.

Η νέα σειρά προϊόντων S26 Gold διατίθεται σε ανανεωμένη συσκευασία, μόνο από τα φαρμακεία.

Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizernutrition.gr

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο
Σε περίπτωση αδυναμίας μητρικού θηλασμού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για τη χρήση οποιουδήποτε γάλακτος της σειράς S26. Οι οδηγίες ειδικών πρέπει να ακολουθούνται όσον αφορά την ανάγκη και σωστή μέθοδο χρήσης του γάλακτος για βρέφη και για όλα τα θέματα διατροφής βρεφών.

Pfizer Inc: Mαζί για έναν υγιέστερο κόσμο
Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά στην ποιότητα, στην ασφάλεια και στην αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο  χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα φροντίδας υγείας Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας