Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-08 12:03:13 +0200 Ένα νέο challenge στο Tik Tok έρχεται να διχάσει γονείς σε όλο τον κόσμο! Σοκ: Στο Τik Tok βάζουν παιδιά να βρίζουν στο μπάνιο

Σοκ: Στο Τik Tok βάζουν παιδιά να βρίζουν στο μπάνιο

Σοκ: Στο Τik Tok βάζουν παιδιά να βρίζουν στο μπάνιο 470 900
Ένα νέο challenge στο Tik Tok έρχεται να διχάσει γονείς σε όλο τον κόσμο!

Τι λέει αυτό το challenge, που το βρίσκει κανείς κάτω από το hashtag #swearingkids;

 

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου έχει διάθεση να πει κακές λέξεις ή όταν έχει τάντρουμ; Πήγαινέ το στην τουαλέτα και επέτρεψέ του να έχει έναν χώρο όπου μπορεί με ασφάλεια να εκτονώνεται και να ηρεμεί. 

 

 

Διαβάζοντας για αυτό το νέο trend, το μυαλό μας πήγε σε ένα παλιό “παιχνίδι” που επικρατούσε στο παρελθόν κυρίως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου ένα παιδί για να εκτονωθεί όταν ήταν θυμωμένο χρειαζόταν να κάνει “Punch a pillow”. Το παιδί θα πήγαινε στο δωμάτιό του και θα είχε 2-3 λεπτά όπου θα μπορούσε να χτυπήσει το μαξιλάρι του ή να φωνάξει σε αυτό. Στη πορεία αυτό το “παιχνίδι” μέσα από έρευνες αποδείχθηκε όχι τόσο θετικό για την ανάπτυξη των παιδιών, γιατί φάνηκε να συνδέει τον θυμό με την επιθετικότητα ( φωνή ή χτύπημα στο μαξιλάρι). Την ίδια στιγμή δεν φάνηκε να είναι και τόσο απελευθερωτικό για τα παιδιά, καθώς έπειτα από αυτά τα 2-3 λεπτά ξεσπάσματος δεν ήταν πιο ήρεμα. 

 

 

Το να μπορεί ένα παιδί να έχει ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορεί να εκφράσει όσα νιώθει, είτε μέσα από το να πει “κακές λέξεις” και βρισιές, είτε που θα μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα πιο μοναχικό είναι απόλυτα λογικό. Ίσως και θεμιτό. 

 

Το μόνο πρόβλημα είναι η κάμερα. 

 

Τα παιδιά σε όλα τα βίντεο του challenge, γνωρίζουν πως βιντεοσκοπούνται και πως ίσως το βίντεο αυτό ανεβεί στον λογαριασμό τους ή στον λογαριασμό των γονιών τους. Απευθύνονται ορισμένες φορές στην κάμερα και σε κόσμο, σαν να είναι μέρος ενός reality show. Ξέρουν πως κάποιος τα παρακολουθεί και φέρονται ανάλογα. Κοιτούν τον καθρέφτη και την εικόνα τους όσο βρίζουν και ξεσπούν. 

 

Δεν γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η πρακτική στο μέλλον των παιδιών. Μπορεί να είναι μια πρακτική που θα βοηθήσει πράγματι τα παιδιά που έχουν μεγάλα συναισθήματα να μην ξεσπούν, αλλά να παίρνουν λίγο χρόνο μόνα τους πρώτα. 

 

Η έκθεση των παιδιών όμως στα social media και στην “εικόνα” τους στον καθρέφτη δεν φαίνεται η πιο ασφαλής επιλογή. 

 

 

Θα θέλαμε αυτό το trend να μεταφερθεί από το Tik tok, στην εκτός διαδικτύου ζωή της οικογένειας και να πάει από ένα χώρο με καθρέφτη, όπως το μπάνιο, σε έναν χώρο χωρίς καθρέφτη, όπως το υπνοδωμάτιο. 

 

Εσείς τι πιστεύετε; 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας