Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-03 19:41:04 +0300 Εάν αναρωτιέστε μήπως θα έπρεπε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε! Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσυνης!

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσυνης!

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσυνης! 470 900
Εάν αναρωτιέστε μήπως θα έπρεπε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε!

Για μερικές γυναίκες, τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης αρχίζουν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Για μερικές άλλες όμως ίσως καθυστερήσουν πολύ και η αναμονή είναι δυσβάσταχτη. Υπάρχουν τα κλασικά συμπτώματα εγκυμοσύνης που όλοι γνωρίζουμε, αρκετά από τα οποία μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και πριν την καθυστέρηση περιόδου:

 

Αλλαγές στο στήθος με αυξημένη ευαισθησία

Νωρίς στην εγκυμοσύνη οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας μπορεί να κάνουν τα στήθη σας πιο ευαίσθητα σε κάθε άγγιγμα, ή και πιο ερεθισμένα. Επίσης μπορεί να αισθάνεστε το στήθος σας πιο μεγάλο και βαρύτερο από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κύησης.

 

Πρωινή ναυτία

Η πρωινή αδιαθεσία, η οποία μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, αρχίζει μερικές φορές μετά από τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Αν και η αιτία της ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ξεκάθαρη, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενδέχεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι έγκυες γυναίκες μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι μυρωδιές που ποτέ στο παρελθόν δεν σας ενοχλούσαν, τώρα σας προκαλούν ναυτία.

 

Αυξημένη ανάγκη ούρησης

Η συχνουρία είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη και «ακολουθεί» τη γυναίκα ακόμη και μέχρι την ημέρα του τοκετού. Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι αποτέλεσμα των ορμονικών μεταβολών της εγκυμοσύνης, οι οποίες προωθούν την αυξημένη ροή αίματος προς τα νεφρά.

 

Αίσθημα κόπωσης

Το αίσθημα κόπωσης είναιένα ακόμη συμπτώμα της εγκυμοσύνης που εμφανίζεται αρκετά νωρίς. Η κόπωση αποδίδεται στην αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης, μιας ορμόνης που προωθεί την υπνηλία.

 

Κυκλοθυμία

Η αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επηρεάζουν και τη διάθεση. Η γυναίκα γίνεται πιο ευέξαπτη και ευσυγκίνητη, ενώ έχει περισσότερες και πιο έντονες εναλλαγές στη διάθεσή της μέσα στην ημέρα.

 

Απέχθεια για κάποιες τροφές

Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι περισσότερες γυναίκες διαπιστώνουν μια αυξημένη ευαισθησία στις μυρωδιές, τις οποίες αντιλαμβάνονται ως πιο έντονες, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποστροφή από ορισμένα φαγητά ή και σε ναυτία και τάση προς έμετο.

 

Ελαφρά αιμορραγία

Η κολπική αιμορραγία ή ακόμη και τα ίχνη αίματος αποτελούν συχνά πρώιμη ένδειξη εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση αυτή ονομάζεται «αιμορραγία εμφύτευσης» και, όπως υποδεικνύει και το όνομά της, οφείλεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης του γονιμοποιημένου ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας. Η αιμορραγία εμφύτευσης είναι αρκετά συχνή και αρκετές γυναίκες την μπερδεύουν με την αρχή της περιόδου.

 

Ζαλάδες

Η εγκυμοσύνη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται και την αρτηριακή σας πίεση να μειωθεί, με τις γυναίκες να εκδηλώνουν είτε κρίσεις υπότασης και ζαλάδες είτε επεισόδια υπέρτασης (σπανιότερα).

 

Πόσα από αυτά τα συμπτώματα έχετε; Εάν θεωρείτε ότι υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας