Μαγειρεύω με το παιδί μου εύκολες συνταγές
Σήμερα θα φτιάξουμε σουβλάκια μπανάνας με κρεμώδες γλυκό «ντικάπάκι» από γιαούρτι.
Με αυτό τον τρόπο κάνουμε τη μεγειρική παιχνίδι κα μαθαίνουμε να τρώμε πιο διασκεδαστικά και ένα διαφορετικό τρόπο, φρουτάκι που είναι must για την παιδική διατροφή.
Θα χρειαστείτε:
- 1 μπανάνα
- φράουλες
- σταφύλια
- βατόμουρα
- φυσικό γιαούρτι
- σιρόπι από σφένδαμο
- κανέλα
Θα χρειαστείτε επίσης:
- ξύλο κοπής
- πετσέτα τσαγιού ή χαρτί κουζίνας (προαιρετικά)
- μαχαίρι και προαιρετικά καλαμάκι
- σουβλάκια
- κουταλάκι του γλυκού
- Μικρό μπόλ
Bήμα 1
Εάν η σανίδα κοπής δεν έχει αντιολισθητικές λαβές, τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα φύλλο χαρτιού κουζίνας στην επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σανίδα από πάνω για να μην γλιστρήσει.
Βήμα 2
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Μπορείτε χρησιμοποιώντας το μαχαίρι.
Με τη βοήθειά σας, κόβετε τις φράουλες στη μέση: κρατήστε κάθε φράουλα ανάμεσα στον αντίχειρα και τα δάχτυλά σας και, στη συνέχεια, κόψτε προσεκτικά στη μέση από το μυτερό άκρο μέχρι το κοτσάνι.
Βήμα 3
Σπρώξτε προσεκτικά τις φέτες μπανάνας, τις μισές φράουλες, τα σταφύλια και τα βατόμουρα πάνω στα σουβλάκια με όποια σειρά θέλετε!
Βήμα 4
Για το ντιπ, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι και το σιρόπι σφενδάμου, μετά πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε με τα σουβλάκια φρούτων.
Σχόλια